Per penktadienio išpuolį Afganistano sostinėje buvo sužeistas vienas sargybinis.

Džihadistų stebėsenos organizacijos SITE cituojamame IS regioninio padalinio pareiškime sakoma, kad jis „atakavo atskalūnišką Pakistano ambasadorių ir jo sargybinius“.

Pakistano premjeras Shehbazas Sharifas tai pavadino „bandymu nužudyti“ ambasadorių ir pareikalavo tyrimo.

Kabulo policijos atstovas sakė, kad saugumo pajėgos, tikrindamos vieną netoliese esantį pastatą areštavo įtariamąjį ir paėmė du lengvuosius ginklus.

Pakistanas oficialiai nepripažįsta pernai rugpjūtį valdžią Afganistane užgrobusio Talibano vyriausybės, bet neuždarė savo ambasados Kabule.

Vienas ambasados pareigūnas naujienų agentūrai AFP sakė, kad užpuolikas „pasislėpė už namų ir pradėjo šaudyti“, bet ambasadorius ir kiti darbuotojai yra saugūs.

Afganistano Užsienio reikalų ministerija griežtai pasmerkė šį „nepavykusį išpuolį“.

Pakistano santykiai su Talibanu yra komplikuoti. Islamabadas seniai kaltinamas islamistų rėmimu, nors pritarė juos nuvertusiai JAV invazijai į Afganistaną po 2001 metų rugsėjo 11-osios atakų.

Pakistane yra daugiau kaip milijonas pabėgėlių iš Afganistano, o prie akytos abiejų šalių sienos dažnai kyla susirėmimų.

Sugrįžęs į valdžią Afganistano Talibanas tvirtino neleisiantis užsienio kovotojų grupuotėms veikti iš šalies teritorijos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją