„Mes sakome, kad visos šalys, kurios tiekia ginklus (Ukrainai), turėtų suprasti, kad laikysime šiuos (ginklus) teisėtais Rusijos ginkluotųjų pajėgų taikiniais“, – žurnalistams sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

Ji taip pat sukritikavo Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono komentarus, kuris šią savaitę neatmetė galimybės tiekti Ukrainai naikintuvus, ir perspėjo dėl eskalacijos pavojaus.

„Atleiskite, bet tai absurdiška, – per spaudos brifingą kalbėjo M. Zacharova. – Ar Prancūzijos prezidentas įsitikinęs, kad jei Kyjivo režimui bus tiekiami ginklai, sunkieji ginklai ir lėktuvai kovinėms operacijoms vykdyti, tai nesukels situacijos eskalavimo?“

„Atsisakau tikėti, kad suaugęs žmogus vadovaujasi tokia logika. Tokie pareiškimai tik didina ir taip nesutramdomą Zelenskio režimo apetitą“, – sakė ji, turėdama omenyje Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį.

E. Macronas pirmadienį pareiškė, kad neatmeta naikintuvų tiekimo Ukrainai galimybės, Nyderlandų ministrui pirmininkui Markui Rutte sakydamas, kad „iš principo niekas neatmetama“.

Ukraina iš Vakarų sąjungininkų tikisi gauti iki 140 modernių tankų, o V. Zelenskis dabar ragina Vakarus atsiųsti naikintuvų ir ilgojo nuotolio raketų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)