„(Šturmuokite) kalėjimus, kalėjimus, kalifato kariai – sakė A. B. al-Baghdadi. – Darykite viską, kad išlaisvintumėte savo brolius ir seseris ir sugriautumėte sienas, kurios juos įkalino.“

Jis taip pat pareiškė, kad IS ir toliau vykdo operacijas visame pasaulyje.

Tūkstančiai įtariamų džihadistų ir jų šeimų narių šiuo metu yra laikomi perpildytuose kalėjimuose ir kolonijose Irake ir kurdų kontroliuojamose teritorijose Sirijoje.

Sirijoje, kur JAV remiamos Sirijos demokratinės pajėgos kovą išstūmė IS iš pasiskelbto kalifato teritorijos, šimtai tūkstančių IS kovotojų šeimų narių yra laikomi sulaikymo stovyklose.

Viena didžiausių tokių sulaikymo vietų yra al-Holo stovykla Sirijos šiaurės rytuose, kur kurdų pajėgos laiko apie 70 tūkst. žmonių, kurie anksčiau gyveno IS kontroliuojamose teritorijose.

Dešimtys tūkstančių įtariamų IS kovotojų taip pat yra laikomi kalėjimuose Sirijoje ir Irake.

Nors IS prarado visas savo teritorijas Irake ir Sirijoje, grupuotė vis dar vykdo atakas. Manoma, kad A. B. al-Baghdadi slapstosi dykumoje Irako ir Sirijos pasienyje.

IS ištikimybę prisiekusios teroristinės grupuotės vis dar veikia daugelyje pasaulio šalių – nuo Filipinų ir Afganistano iki Vakarų Afrikos. Manoma, kad grupuotei prijaučiančių asmenų taip pat yra ir daugelyje kitų pasaulio šalių.