Savo kreipimesi į Konservatorių partijos suvažiavimo Birmingamo mieste delegatus D. Raabas pakartos Londono grasinimą pasitraukti nesudarius susitarimo, jei negaus to, ko siekia.

„Mano požiūris į „Brexit“ pragmatiškas, ne dogmatiškas“, – ketina pasakyti D. Raabas, kurio būsimos kalbos ištraukas paskelbė jo biuras.

„Tačiau mūsų pasiryžimas siekti kompromiso nėra beribis. Mes iš tiesų paliekame Europą, ir tai nėra tik formalus pasakymas“, – pažymės jis.

ES lyderiai atmetė Britanijos vyriausybės vadovės Theresos May planą dėl glaudžių prekybinių ryšių po šalies išstojimo, ir pareikalavo, kad iki ateinantį mėnesį vyksiančio viršūnių susitikimo ji parengtų naujus pasiūlymus.

Abi pusės vis dar tikisi, kad prieš kovo pabaigoje numatytą Britanijos išstojimą joms pavyks dar šiemet pasiekti susitarimą.

D. Raabas sakė, kad Londono parengtas planas „suvaldo „Brexit“ grėsmes“ ir „sudaro sąlygas pasinaudoti galimybėmis“, tuo pat metu išsaugant atvirą sieną su Airija.

„Jeigu bus mėginama mus prirakinti pasinaudojant Europos ekonominės erdvės ir muitų sąjungos užpakalinėmis durimis... arba jei vienintelis pasiūlymas, kurio sulauksime iš ES, kels grėsmę mūsų sąjungos vientisumui, neturėsime kito pasirinkimo, tik pasitraukti be susitarimo“, – pasakys D. Raabas.

Th. May britų visuomeniniam transliuotojui BBC sekmadienį sakė, jog nori išgirsti daugiau detalių apie tai, kam nepritaria ES.

„Esu pasirengusi išklausyti ES būgštavimus ir susėdus nuodugniai juos aptarti“, – sakė premjerė.