„Per slaptą operaciją mūsų vyrai antradienį įsiveržė į prekybos vaikais sindikatą... Port Harkorte, kur buvo išgelbėti 24 kūdikiai nuo vienų iki dvejų [metų] ir keturios nėščios paauglės“, – naujienų agentūrai AFP sakė Nnamdi Omoni.

Pasak jo, nukentėjusieji atrodė „nusilpę dėl prastos mitybos“ ir buvo paguldyti į ligoninę, o pareigūnai ieško nelegalius gimdymo namus laikiusių žmonių.

Policijos reidai tokiuose nelegaliuose gimdymo namuose, pramintuose „kūdikių fabrikais“, Nigerijoje yra gana dažni, ypač pietiniame regione.

„Fabrikai“ paprastai atrodo kaip mažos privačios medicinos klinikos. Juose apgyvendinamos nėščios moterys, kurių kūdikiai siūlomi pardavimui. Kai kuriais atvejais jaunos moterys, kaip įtariama, ten laikomos prieš savo valią ir žaginamos, o jų naujagimiai pardavinėjami juodojoje rinkoje.

Tačiau saugumo tarnybos sako, kad daugeliu atvejų netekėjusios ir neplanuotai pastojusios moterys atvyksta pačios, kieno nors įtikintos.

Naujagimiai berniukai paprastai parduodami už 500 tūkst. nairų (1 250 eurų), o mergaitės – už 300 tūkst. nairų, anksčiau yra skelbusi policija.

Naftos turtinga Nigerija yra tarp didžiausių Afrikos ekonomikų, bet joje daugiau žmonių nei bet kurioje kitoje pasaulio valstybėje gyvena didžiuliame skurde.