Pranešime rašoma, kad JAV vyriausybė nerimauja, nes šalies piliečiai (taip pat ir vaikai) gali tapti teroristų išpuolių objektais.

Teroristai gali imtis įvairių taktikų, taip pat ir pulti, pasitelkę prievartą ir grobimus, – rašoma pranešime. – Praeityje jie pasitelkė peilius, šaunamuosius ginklus ir taranavo transporto priemonėmis“.

Ambasada pabrėžia, kad įspėjimas taikomas visai Latvijos teritorijai, ir rekomenduoja JAV piliečiams būti budriems ir neatkreipti į save dėmesio.

„Laikantis JAV vyriausybės politikos „be dvigubų standartų“ mes įsipareigojame teikti informacijos saugumo klausimais ne oficialiai bendruomenei užsienyje, bet ir platesniam Amerikos piliečių ratui užsienyje. Ši – informacija – bendro pobūdžio, bet norėdami geriau informuoti visuomenę, mes nusprendėme išplatinti pranešimą“, – informavo DELFI ambasada.

2017 m. gegužę JAV ambasada irgi publikavo įspėjimą šalies piliečiams, bet jis buvo susijęs su masiniais gegužės 8–9 d. renginiais Rygoje. Buvo pranešama, kad Pergalės dienai skirtos demonstracijos, tikėtina, bus taikios, tačiau neatmetama konfrontacijos, galinčios peraugti į prievartą, tikimybė.

Anksčiau Latvijos saugumo policija išplatino pranešimą, kuriame ragino šalies gyventojus kritiškai vertinti rusų žiniasklaidos pranešimus apie viešus gegužės 9-osios renginius. Rusijos Gynybos ministerijos televizija „Zvezda“ parodė siužetą, kuriame pranešama apie galimus neramumus Rygoje, dalyvaujant amerikiečių kareiviams. Laidą, kurioje interviu davė Vladimiras Lindermanas, saugumo policija laiko Rusijos informacinės įtakos Latvijai pavyzdžiu, o konkretų siužetą – atvira provokacija ir dezinformacija.

Anksčiau saugumo policija pradėjo tikrinti organizacijos „Nepiliečių kongresas“ vadovo Aleksandro Gaponenkos pareiškimą, kad gegužės viduryje amerikiečiai vykdys Rygoje „etninį valymą“. Kaip buvo pranešama, Seimo Antikorupcinės komisijos vadovas Ainaras Latkovskis prašė saugumo policijos įvertinti A. Gaponenkos publikacijas feisbuke apie tai, kad gegužę su amerikiečių pagalbą Rygoje vykdomas etninis valymas. Neva apsimetę rusakalbiais amerikiečių kareiviai inicijuoja neramumus, kurie žiniasklaidoje bus atspindėti kaip inicijuoti Rusijos, paskui saugumo policija vykdys rusakalbių suėmimus, o tai baigsis koncentracijos lagerio sukūrimu stadione „Skonto“.

Rygos miesto valdžia gavo pranešimą, kad gegužės 9 d. vyks kasmetinis bendruomenės „9.may.lv“ renginys prie Pergalės paminklo ir dvejos eitynės gatvėse – eitynės „Nemirtingas pulkas“, siekiant prisiminti žuvusius per Antrąjį pasaulinį karą, ir Latvijos buvusių politinių represuotųjų sąjungos eitynės, siekiant priminti SSRS prievartinę Baltijos šalių okupaciją.