Baltieji rūmai patiria didžiulį Kongreso ir sąjungininkų spaudimą padėti su Rusija kariaujančiai Ukrainai gauti reikiamų orlaivių.

Administracijos pareigūnai teigia neturintys oficialios informacijos apie formalius sąjungininkų prašymus eksportuoti F-16, o Valstybės departamento pareigūnai, kuriems įprastai tenka tvarkyti dokumentus, pritariančius tokiems perdavimams trečiosioms šalims, kol kas tikina negavę nurodymo imtis darbo.

Ne viena Europos šalis turi amerikiečių gamybos naikintuvų F-16, tarp jų ir Nyderlandai, kurie jau davė suprasti esantys pasirengę dalį suteikti Ukrainai. Tik prieš tai Jungtinės Valstijos turi duoti leidimą tokiam perdavimui trečiajai šaliai dėl JAV orlaiviuose naudojamų slaptų technologijų.

Nors Jungtinės Valstijos delsia Kyjivui suteikti savų F-16, JAV valdžios pareigūnai CNN sakė, kad administracija pasirengusi pritarti naikintuvų perdavimui Ukrainai, jeigu tik sąjungininkai nutars pasidalinti savo turimais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją