„Kituose šalies miestuose gyvenantys žmonės sugrįžo į tuos pačius viešbučius, tuos pačius kambarius. Tarp jų, beje, yra vienas maskvietis, kurio neįleido paskutinę akimirką. Rusijoje nusileis 46 žmonės. Siurrealu“, – rašė ji.

JAV likusi turistė iš Krasnodaro Asija Nigmatulina „Echo Moskvy“ pasakojo, jog nežino, kada sugrįš į Rusiją. Šiuo metu ji nuomojasi butą nedideliame Floridos miestelyje, kur kol kas užfiksuoti tik keturi koronaviruso atvejai.

Informaciją apie oro uoste įstrigusius rusus dienraščiui „Kommersant“ patvirtino bendruomenės „Amerikos rusų jaunimas“ prezidentas Igoris Kočanas, subūręs savanorių padėti žmonėms, kuriems nepavyko išskristi iš JAV. Bendruomenės prezidentas ir pats tuo metu buvo oro uoste bei telefonu bendravo su Rusijos Federacijos ambasada.

„Kol kas leidžiama išskristi tiems, kurie pateikė duomenis apie save portale gosuslugi.ru ir gyvena Maskvoje arba Maskvos srityje. Kalbama, kad sostinėje karantinui skirtos patalpos – perpildytos, todėl išskristi leidžiama tik tiems, kurie gali karantinuotis savo namuose Maskvoje“, – sakė jis.

„Čia atvažiavo konsulato atstovų. Jie aiškina žmonėms situaciją. Be to, atvyko Rusijos stačiatikių bažnyčios Maskvos patriarchato kunigas, kad palaikytų žmones morališkai ir padėtų juos išgabenti iš oro uosto, paskirstyti po viešbučius ir namus.

Tuoj važiuosime apmokėti kai kurių turistų viešbučių sąskaitas; renkame pinigus, kad jiems padėtume. Vienus sutiko priglausti arba išnuomoti butus Niujorke gyvenantys rusai, – paaiškino I. Kočanas. – Kada bus kitas reisas – kol kas neaišku.“

„Yra žmonių, kurie iš pradžių gavo bilietus, bet paskui paaiškėjo, jog jų nėra keleivių sąraše. Įvyko klaida,“ – „RIA Novosti“ pranešė rusas Ilja. Vyras tvirtino taip pat turįs bilietą, bet į sąrašą nebuvo įtrauktas.

Kai kurie Rusijos piliečiai spėjo užsiregistruoti į reisą, atidavė bagažą ir, jų teigimu, netgi perėjo patikrą. Vis dėlto juos grąžino atgal. Kaip patikslino konsulato atstovas, vadovaudamasis „Aeroflot“ informacija, įvyko techninė klaida.

Remiantis „Kommersant“ duomenimis, iš Niujorko į Maskvą išskridusiame „Aeroflot“ priklausančiame lėktuve buvo užimta tik 15 proc. vietų, nors norinčiųjų išvykti buvo pakankamai, kad orlaivis būtų pilnas. 402 vietų lėktuve „Boeing 777“ sėdėjo viso labo 61 keleivis.

Rusijoje antrą parą iš eilės patvirtinta daugiau kaip 1 000 naujų užsikrėtimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejų.

Rusijoje per pastarąją parą patvirtinti 1 175 nauji koronaviruso atvejai, o bendras skaičius išaugo iki 8 672. Mirčių skaičius šalyje padidėjo penkiomis, iki 63.

Skelbiama, kad iki šiol Rusijoje pasveiko jau 580 užsikrėtusių žmonių.