Abu Hamza al Quraishi sakė, kad IS lyderis Abu Ibrahimas al Hashimi al Quraishi skatina grupuotės kovotojus „pradėti naują fazę“, ir pažadėjo didelio masto operacijas prieš Izraelį.

„Kalifato karių, kad ir kur jie būtų, akys vis dar nukreiptos į Jeruzalę“, – 37 minučių įraše sako atstovas.

„Artimiausiomis dienomis, Dievui leidus, pamatysite, kas jums kenkia ir kas privers jus pamiršti jau matytus siaubus“, – sakė A. H. al Quraishi, tikriausiai grasindamas beprecedenčio masto atakomis.

Naujienų agentūra AFP kol kas negalėjo patvirtinti įrašo autentiškumo, bet jis buvo paskelbtas įprastiniais IS socialinės žiniasklaidos kanalais.

IS kažkada kontroliavo didžiulį „kalifatą“ didelėse Sirijos ir Irako dalyse, kur leido savo pinigus, rinko mokesčius ir rengė mokyklų programas.

Dėl Sirijos ir Irako pajėgų operacijų, kurias rėmė atitinkami jų sąjungininkai, ši protovalstybė pernai žlugo.

Tačiau IS tebėra galinga grupė Eufrato rajone ir aplinkinėse dykumų slėptuvėse, o jos atšakos Afrikoje ir Azijoje taip pat plečia savo atakas.

Grupuotės kovotojų yra ir Egipto Sinajaus pusiasalyje Izraelio pasienyje. Šiame pusiasalyje 15 metų po 1967-ųjų karo truko žydų valstybės okupacija.

Pasak A. H. al Quraishi, IS lyderis A. I. al Hashimi al Quraishi yra „pasiryžęs ir paragino savo brolius mudžahidus visose provincijose bei musulmonus visame pasaulyje“ pradėti „naują fazę“.

Ta nauja fazė yra „kovoti su žydais ir atsiimti tai, ką jie pavogė iš musulmonų, o to negalima atsiimti kitaip nei kova“, sakė jis.