Taip teigiama kovo 10 d. Interpolo interneto svetainėje paskelbtame pranešime, skelbia TSN.

Pažymima, kad Interpolas reiškia giliausią užuojautą dėl žmonių mirčių ir patiriamų kančių, susijusių su konfliktu Ukrainoje.

Tuo pat metu Interpolas pažymi, kad nėra pasirengęs pašalinti Rusijos iš savo tinklo.

„Politiniu lygmeniu pasigirsta raginimų sustabdyti arba pašalinti Rusiją iš Interpolo tinklo. Tuo pat metu viso pasaulio teisėsaugos lyderiai taip pat prašė tęsti bendradarbiavimą su Rusija per Interpolą, pabrėždami rimtą saugumo susirūpinimą, jei nebus keičiamasi informacija“, – aiškino organizacijos atstovai.

Interpolas pridūrė, kad neleidus bet kuriai šaliai dalytis slapta policijos informacija, nusikaltėliams būtų sudarytos aiškios galimybės nusikalsti ir išvengti arešto, taip atsirastų pasaulinio saugumo spraga.

Be to, organizacija pažymėjo, kad siekdama užkirsti kelią galimam piktnaudžiavimui Interpolo kanalais dėl asmenų siuntimo į konfliktą Ukrainoje ar už jos ribų, generalinis sekretorius įvedė sustiprintas Rusijos stebėjimo priemones.

„Dabar Maskva nebegali tiesiogiai siųsti prašymų šalims narėms. Dabar Interpolo Maskvos biuras turi siųsti visus prašymus Generaliniam sekretoriatui, kad patikrintų, ar laikomasi Interpolo taisyklių“, – pažymėjo organizacija.

Pašalinti Rusiją iš Interpolo dar kovo 4 d. pasiūlė Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau. Kovo 7 dieną JK vidaus reikalų ministerijos vadovė Priti Patel pareiškė identišką reikalavimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją