Alžyro gynybos ministerija teigė, kad sekmadienį savižudis sprogdintojas automobilyje detonavo sprogmenis, prieš tai siekęs patekti į netoli pasienio su Maliu esančią karinę bazę maždaug 1 700 km į pietus nuo valstybės sostinės Alžyro.

Remiantis internete paskelbtu IS pareiškimu, „kankinystės siekdamas bendruomenės brolis“ detonavo bombą automobilyje, kuriai sprogus „buvo nužudyta ir sužeista dešimtys žmonių, taip pat sunaikinti keli automobiliai, karinei bazei padaryta materialinės žalos“.

Pasak Alžyro gynybos ministerijos, incidento metu žuvo budėjęs apsaugos kariškis, transporto priemonei neleidęs įvažiuoti į karinę bazę.

Sekmadienio išpuolis įvykdytas Alžyrui siekiant prisijungti prie regionines krizes Libijoje ir Sahelyje sprendžiančių valstybių. Pastaruoju metu Sahelio regione džihadistų grupės rengia vis aršesnes atakas.

IS grupuotė taip pat prisiėmė atsakomybę ir už 2017 m. įvykdytą išpuolį prieš Alžyro pajėgas. Prieš dvejus metus į policijos nuovadą Tiarete bandęs patekti savižudis sprogdintojas galiausiai detonavo sprogmenis, žuvo du policininkai.