Birželio 12 d. amerikiečių karys K. Tafelis kartu su savo tetomis atskrido į Minską. Moterys ketino dalyvauti jėgos trikovės pasaulio čempionate, vykusiame birželio 14–25 d. K. Tafelis nutarė palaikyti jas morališkai, be to, apžiūrėti Baltarusiją.

„Jis nespėjo apsilankyti nė vienose varžybose. Nelaimė įvyko tą pačią dieną, kai jie atskrido. Dieną jie apsistojo viešbutyje „Jubileinaja“, o vakare tai jau buvo įvykę“, – svetainei news.tut.by pasakojo Baltarusijos jėgos trikovės federacijos atstovas.

Pasak jo, prieš pat įvykstant tragedijai, K. Tafelis lankėsi netoli viešbučio esančiame kazino. Amerikietis, kaip tvirtinama, išgėrė nemažai alkoholio, todėl apsaugos darbuotojams teko palydėti jį iki pat dešimtame aukšte esančio jo numerio.

„Maždaug vidurnaktį jis iškrito pro langą“, – pasakoja liudininkas.
Į nelaimės vietą tuojau pat atvyko teisėsaugos pareigūnai, JAV ambasados darbuotojai ir Baltarusijos jėgos trikovės federacijos atstovai. Iš karto buvo apklausti apsaugos darbuotojai, liudininkai, viešbučio personalas, taip pat peržiūrėti vaizdo kamerų įrašai, kuriuose matyti, kaip K. Tafelis prieš maždaug valandą iki incidento buvo palydėtas į viešbučio kambarį.

„Esame įsitikinę, kad veikėme profesionaliai, ir jokių klausimų nesulauksime. Kad ir kaip būtų, dabar nieko komentuoti negalime, nes atvejį tiria Tardymo komitetas“, – sakė viešbučio „Jubileinaja“ darbuotojai.

Kaip britų dienraščiui „Daily Mail“ sakė žuvusio amerikiečio tėvas, sūnus žuvo paslaptingomis, neaiškiomis aplinkybėmis. Jis neatmetė ir žmogžudystės versijos. Birželio 12-osios naktį netoli viešbučio „Jubileinaja“ buvę asmenys šia versija netiki.

„Žmogžudystės versija neturi pagrindo. Tai patvirtina ir vaizdo įrašas. Jis įėjo į kambarį ir liko vienas – niekas pas jį neatėjo“, – pastebi Baltarusijos jėgos trikovės federacijos atstovas.

„Mes galime patvirtinti JAV piliečio žūties Baltarusijoje faktą. Reiškiame gilią užuojautą jo draugams ir artimiesiems. Minske veikianti JAV atstovybė yra pasirengusi suteikti visą konsultacinio pobūdžio pagalbą. Jausdama pagarbą šeimai šią netekties valandą nuo išsamesnių komentarų ambasada susilaiko“, – pranešė JAV ambasados Baltarusijoje spaudos tarnyba.