Vėliau paaiškėjo, kad nemalonų incidentą sukėlė neblaivus keleivis.

Indonezijos žiniasklaida pranešė, kad lėktuvas skrido iš Australijos miesto Brisbeno, pagrobėjai jį esą nutupdė Indonezijai priklausančioje Balio saloje. Indonezijos oro linijų bendrovės atstovas BBC sakė, kad iš tiesų lėktuvą nutupdė kareiviai.

Policija teigė, kad keleivis bandė įeiti į lakūnų kabiną ir sėsti prie vairo, bet jį sulaikė.

Į lakūnų kabiną brovęsis keleivis buvo neblaivus, taigi niekas nebandė užgrobti lėktuvo.

„Gavome informaciją, kad (lėktuvas „Boeing“) 737-800, skridęs iš Brisbano (Australijoje) į Balį buvo užgrobtas“, – atstovas Hadi Tjahjanto sakė televizijai „MetroTV“.

Indonezijos oro linijų bendrovės atstovas sakė BBC, kad kareiviai nutupdė iš Brisbeno skridusį lėktuvą.

„Tai ne pagrobimas, o nesusikalbėjimas, - sakė „Virgin Australia“ atstovas toje Indonezijos kurortinėje saloje Heru Sudjatmiko. - Ten buvo vienas girtas asmuo... Per didelis alkoholio vartojimas paskatino jį elgtis agresyviai.“

„Sprendžiant iš mano gauto pranešimo, tas keleivis mėgino įeiti į pilotų kabiną per pilotų kabinos duris, trankydamas į tas duris, tačiau jis tikrai neįžengė į pilotų kabiną“, – pridūrė jis.

H.Sudjatmiko nurodė, kad tas vyras buvo sutramdytas įgulos narių, surakintas ir pasodintas lėktuvo gale. Laineriui nutūpus, keleivis buvo suimtas.

Tuo metu iš Balio turėjusio pakilti oro bendrovės „Garuda“ lėktuvo keleivis Palani Mohanas (Palanis Mohanas) sakė, kad prasidėjus tai dramai pilotas paskelbė, kad oro uostas buvo uždarytas.

„Mano lėktuvo kapitonas padarė pranešimą, sakydamas, kad skrydis atidedamas neribotam laikui dėl užgrobimo, vykstančio Balio oro uoste, už maždaug 150 metų nuo mūsų“, – nurodė jis.

„Mačiau bent penkias mašinas, tarp kurių buvo kariškų sunkvežimių, pilnų uniformuotų vyrų, skubiai važiuojančias prie to lėktuvo, – pasakojo P.Mohanas. – Tuomet „Virgin“ lėktuvas nuvažiavo tolyn, lydimas saugumo pajėgų kolonos.“

Oro uostas buvo trumpam uždarytas, tačiau vėliau skrydžiai buvo atnaujinti.

„Virgin Australia“, kuri anksčiau vadinosi „Virgin Blue Airlines“, yra antroji didžiausia Australijos oro bendrovė, taip pat pagal turimų lėktuvų skaičių didžiausia ir priklausančių „Virgin“ grupei.