Pasak jos, „raketų smūgis buvo nutaikytas į du „Mossad“ centrus Erbilyje“.

Savo ruožtu televizijos kanalas „Al Hadath“, remdamasis šaltiniais Irane, pažymėjo, kad Erbilio apšaudymo taikinys buvo „slaptos Izraelio bazės“.

Anksčiau naujienų agentūra „The Associated Press“ pranešė, kad naktį į sekmadienį iš Irano teritorijos raketomis buvo apšaudomas Erbilis. Agentūros duomenimis, šią informaciją patvirtino Irako ir JAV pareigūnai.

Pasak šaltinio Irake, apšaudymo taikinys buvo Amerikos konsulatas Erbilyje, bet nė viena iš raketų, sprogusių statomos JAV diplomatinės atstovybės rajone, nepadarė didesnės žalos. Nukentėjusiųjų taip pat nėra.

Anksčiau televizijos kanalas „Kurdistan 24“, remdamasis jėgos struktūromis, pranešė, kad iš viso į Erbilį buvo paleista 12 balistinių raketų. Jo žiniomis, padaryta žalos pastatui, kur įsikūręs kanalo biuras, bet aukų ir nukentėjusiųjų nėra. Televizijos kanalas „Rudaw“ teigia, kad raketų buvo 14. Kurdų pareigūnai tiria incidento aplinkybes.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją