Valstybinė naujienų agentūra IRNA pranešė, kad keliuose šalies miestuose vyksta „neteisėti protesto veiksmai“, kuriuose dalyvauja „dešimtys“ žmonių.

Tai - pirmasis oficialus informacijos apie protestus patvirtinimas. Tuo metu socialiniuose tinkluose apie juos buvo kalbama jau kelias dienas. Internete skelbiamuose vaizdo įrašuose matyti, kad demonstracijose dalyvauja ne dešimtys, o šimtai - o gal net tūkstančiai - dalyvių.

Vaizdo įrašuose, kurių autentiškumą patvirtinti nėra galimybės, užfiksuoti turistiniuose Isfahano ir Širazo miestuose vykę protestuotojų ir pareigūnų susirėmimai. Juose matyti, kaip demonstrantai mėto akmenis, o policija į tai atsako ašarinėmis dujomis.

Panašiai kaip ir sausį vykusiais neramumais bei liepą Teherano didžiajame turguje surengtomis demonstracijomis, šiais protestais siekiama šalies valdžios dėmesį atkreipti į ekonominę krizę. Po to, kai JAV įvedė Teheranui sankcijas, Irano ekonominė padėtis žymiai pablogėjo.

Infliacijai pasiekus aukštumas beveik visuose sektoriuose, Irano valiutos vertė sumenko perpus.

Tačiau protestai neapsiriboja vien ekonomika. Jų dalyviai, neretai skanduodami šūkį „Mirtis diktatoriui“, pasisako ir prieš šalies religinę valdžią.