Islamo revoliucijos gvardijos pajėgų paleistų galingų tikslaus taikymosi raketų taikiniu tapo strategiškai svarbus sionistų sąmokslo ir piktadarybių centras“, – Revoliucinė gvardija paskelbė tinklalapyje „Sepah News“ publikuotame savo pareiškime.

Irako autonominio Kurdistano regiono saugumo pajėgos pranešė, kad ankstų sekmadienio rytą į Irako šiaurinį Arbilio miestą buvo paleista „12 balistinių raketų“, kurios, be kita ko, buvo nukreiptos į JAV objektus ir padarė materialinės žalos, tačiau aukų pavyko išvengti.

Sekmadienio išpuolis Arbilyje įvykdytas praėjus beveik savaitei po to, kai per pagrindiniam JAV sąjungininkui Izraeliui priskiriamą smūgį Sirijoje žuvo du Irano Revoliucinės gvardijos karininkai.

Irake, taip pat ir Kurdistano regione, JAV karių skaičius mažėja. Šie kariai vadovavo su džihadistų grupuote „Islamo valstybė“ kovojančiai koalicijai. Be to, JAV yra svarbi Izraelio sąjungininkė.

Irano revoliucinė gvardija antradienį perspėjo, kad „už šį nusikaltimą sumokės“ Izraelis, aršus šiitiškos respublikos priešininkas.

„Dar kartą perspėjame nusikalstamą sionistų režimą, kad į bet kokios piktadarybės pasikartojimą bus reaguojama griežtai, ryžtingai ir destruktyviai“, – sakoma sekmadienį paskelbtame Irano revoliucinės gvardijos pranešime.

„Taip pat užtikriname didžiąją Irano tautą, kad Irano ginkluotosioms pajėgoms Islamo tėvynės saugumas ir taika yra raudonoji linija, kuriai niekas negali grasinti ir pulti“, – priduriama jame.

JAV interesai ir koalicijos pajėgos Irake nuolat tampa raketų ir ginkluotų dronų atakų taikiniais. Už šias atakas niekada nebūna prisiimama atsakomybės, tačiau Vakarų pareigūnai dėl jų kaltina griežtosios linijos proiranietiškas grupuotes, reikalaujančias JAV karių pasitraukimo.

Visgi raketos per sieną yra leidžiamos retai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją