Tokį pareiškimą jis padarė JAV valstybės sekretoriui Mike'ui Pompeo (Maikui Pompėjui) pasakius, kad JAV yra pasirengusios kalbėtis su Teheranu be išankstinių sąlygų.

„Šalis, kuri nuėjo nuo derybų stalo, šalis, kuri sutrypė paktą, privalo grįžti prie normalaus“ elgesio, kalbėdamas per televiziją pareiškė H. Rouhani.

„Jei priešas tikrai suvoks, kad kelias, kuriuo jis nuėjo, buvo blogas, tai bus diena susėsti prie derybų stalo ir išspręsti bet kokius klausimus“, – pridūrė prezidentas.

Pastarosiomis savaitėmis smarkiai padidėjo įtampa tarp Teherano ir Vašingtono, kuris pernai pasitraukė iš svarbios daugiašalės sutarties su Iranu dėl jo branduolinės programos ir sugrąžino griežtas sankcijas Islamo Respublikai.

Tačiau Vašingtono diplomatijos vadovas sekmadienį lankydamasis Šveicarijoje, regis, sušvelnino JAV poziciją pareiškęs: „Esame pasiruošę kalbėtis be jokių išankstinių sąlygų.“

Vis dėlto jis pridūrė, kad Vašingtonas yra „pasiruošęs kalbėtis, kai iraniečiai įrodys, kad elgiasi kaip normali valstybė“.

Nesant dvišalių Vašingtono ir Teherano santykių, Šveicarija atstovauja JAV interesams Irane.

M. Pompeo taip pat neužsiminė, kad per derybas būtų kalbama apie sankcijų panaikinimą.

Šeštadienį H. Rouhani pabrėžė, jog Teheranas nebus „bauginimais“ priverstas pradėti derybas su Jungtinėmis Valstijomis, ir sakė, kad deryboms įvykti reikalinga „visapusiška pagarba“.