Irano pareigūnams pradedant pripažinti protestų mastą, aukščiausiasis lyderis ajatola Ali Khamenei apie „sąmokslą“ užsiminė kreipdamasis į savanoriškas Revoliucinės gvardijos pajėgas „Basij“, padėjusias nuslopinti demonstracijas.

Tuo metu vienas parlamentaras sakė, kad pareigūnai dėl protestų areštavo daugiau kaip 7 tūkst. žmonių, o vienas saugumo pareigūnas pareiškė, kad demonstrantai bandė užimti Irano valstybinę televiziją.

Irano vyriausybė dar nepaskelbė jokių skaičių apie protestų ir jų slopinimo metu sužeistus, areštuotus ar žuvusius žmones.

Protesto akcijos visoje šalyje prasidėjo vyriausybei naktį į lapkričio 15-ąją paskelbus apie mažmeninių degalų kainų padidinimą. Tarptautinė organizacija „Amnesty International“ nurodo mananti, kad smurtas Irane nusinešė mažiausiai 143 gyvybes, bet Iranas tai ginčija, nors nepateikia jokių savo pozicijos įrodymų.

Sakydamas savo kalbą A. Khamenei, kurį citavo valstybinė žiniasklaida, teigė, kad iraniečiai nuslopino „labai pavojingą didelį sąmokslą, kuris atsiėjo labai daug pinigų ir pastangų“. Jis gyrė policiją, Revoliucinę gvardiją ir „Basij“ už „įvykdytą užduotį“.

A. Khamenei, kurio žodis sprendžiant visus valstybės reikalus yra paskutinis, tvirtino, kad protestus surežisavo „pasaulinė arogancija“ – taip jis vadina Jungtines Valstijas. Pasak ajatolos, Irano pareigūnų atsakas buvo antausis Amerikai.

Trečiadienį minimos „Basij“ įkūrimo 40-osios metinės. Per protestus daryti vaizdo įrašai, kaip teigiama, rodo, kad „Basij“ nariai – vilkintys civiliais drabužiais ar atvažiavę motociklais – mušdavo ir sulaikydavo protestuotojus.