„Šis lėktuvas buvo krovininis „Boeing 707“, nusileidęs per toli ant tūpimo tako“, – valstybiniam transliuotojui IRIB sakė Irano aviacijos organizacijos atstovas Reza Jafarzadeh.

Kirgizijos vyriausybės atstovas Čingizas Esengulovas sakė, kad lėktuvas iš sostinės Biškeko gabeno Irano kariuomenei skirtą mėsos krovinį.

„Lėktuvas buvo užsakytas mėsai Irano ginkluotosioms pajėgoms gabenti“, – aiškino jis.

„Pagal pirminę informaciją, Kirgizijos piliečių lėktuve nebuvo, – sakė Č. Esengulovas. – Visi 16 (lėktuve buvusių) žmonių – lėktuvo įgulos nariai: 15 vyrų ir moteris. Visi – Irano piliečiai.“

Konservatyvios pakraipos naujienų agentūrą „Fars“, laikoma artima kariuomenei, nurodė, kad lėktuve buvo 16 žmonių ir kad gyvas liko tik borto inžinierius.

Pasak Irano žiniasklaidos, lėktuvas turėjo nusileisti Teherano priemiestyje Karadže, tačiau pilotas klaidingai pasirinko nusileidimo taką tame Fato, o ne šalimais esančiame Pajamo oro uoste.

Televizija „Press TV“ pranešė, kad po šios katastrofos patvirtinta mažiausiai septynių žmonių žūtis.

Irano karinių oro pajėgų pranešime sakoma, kad įgulos narių likimas ir galima „kankinystė“ yra tiriama.

Iraniečiai dažnai naudoja kankinystės terminą žuvusių kariuomenės arba valstybės tarnybos narių atžvilgiu, todėl tikėtina, kad lėktuvas priklausė oro pajėgoms. Yra žinoma, kad Irano kariuomenė naudoja kelis „Boeing 707“.