Apie nuosprendį paskelbęs Teherano vyriausiasis prokuroras Abbasas Jafari Dolatabadi moters vardo nenurodė, bet sakė, kad ji ketina apskųsti nuosprendį, pranešė teismų sistemos naujienų agentūra „Mizan Online“.

Ši moteris viešai „skatino moralinį pagedimą“, sakė prokuroras ir kritikavo nuosprendžio lengvumą. Pasak jo, jis siektų visų dvejų metų įkalinimo bausmės.

Nuo gruodžio pabaigos daugiau kaip 30 iraniečių moterų buvo areštuotos už skarų nusiėmimą viešumoje. Dauguma buvo paleistos, bet kitos yra teisiamos.

Nuo 1979 metų Islamo revoliucijos šalyje galioja įstatymas, kad visos moterys, iranietės ir užsienietės, įskaitant nemusulmones, privalo viešumoje visą laiką būti su kūną slepiančiais drabužiais ir skaromis.

Tačiau šalies dorovės policijos įkarštis pastaruosius du dešimtmečius slūgo, ir vis daugiau iraniečių moterų Teherane ir kituose didmiesčiuose nešioja laisvas, plaukų nepaslepiančias skaras.

Kai kuriuose sostinės rajonuose moterys nuolat matomos vairuojančios automobilius su skaromis, nukritusiomis ant pečių.

A. J. Dolatabadi sakė, kad daugiau su tokiu elgesiu nesitaikstys, ir nurodė konfiskuoti prieš visuomenės normas maištaujančių moterų automobilius.

Pasak prokuroro, tam tikra „tolerancija“ buvo įmanoma kalbant apie moteris, nešiojančias laisvas skaras, „bet būtina veikti jėga prieš žmones, kurie tyčia abejoja islamiškojo šydo taisyklėmis“, pranešė „Mizan Online“.