Ajatola Hashemas Bathayi Golpayegani, kuriam buvo 78 metai, mirė praėjus dviem dienoms po to, kai dvasininkas buvo hospitalizuotas ir jam buvo diagnozuota liga COVID-19, pranešė valstybinė naujienų agentūra IRNA.

Pareigūnas atstovavo Teheranui Ekspertų asamblėjoje – iš 88 dvasininkų sudarytos institucijoje, paskiriančioje Irano aukščiausiąjį lyderį ir prižiūrinčioje jo darbą.

Nuo koronaviruso jau mirė mažiausiai 12 iraniečių politikų ir pareigūnų, tiek einančių pareigas, tiek buvusių; dar 13 yra užkrėsti ir laikosi karantino arba yra gydomi.

Šaliai sunkiai sekasi suvaldyti koronaviruso epidemiją, per kurią šalyje užsikrėtė jau 13 938 žmonės, o dar mažiausiai 724 mirė, rodo oficiali statistika.

Užsikrėtimo ir mirties atvejų šalyje nuolat daugėja nuo vasario 19 dienos, kai buvo pranešta apie pirmąsias dvi aukas.

Anot Sveikatos apsaugos ministerijos, didėjimo tendenciją lemia faktas, kad daugiau pacientų atliekami tyrimai.

Institucija nurodo, kad daugeliui pacientų simptomai pradeda reikštis tik kelios dienos po užsikrėtimo.

Kas parą skelbiami oficialūs aukų skaičiai paprastai atsilieka nuo pranešamų vietos žiniasklaidos, ir kartais prieštarauja provincijų valdžios duomenims.

Teheranas kol kas neįvedė griežtų karantino priemonių šalyje, tačiau laikinai uždarė parlamentą, uždraudė piligrimams rinktis prie vienos šventyklos ir atidėjo antrąjį įstatymų leidėjų rinkimų turą.

Pareigūnai ne kartą ragino piliečius laikytis rekomendacijų ir nepalikti namų, kad nebeplistų užkratas.