„Remiantis iš mūsų vietos pareigūnų ir Bušehro gubernatoriaus biuro gautais pranešimais, hidžabo mokestis Rusijos moterims yra netiesa“, - cituodama už konsulinius ryšius atsakingą užsienio reikalų ministro pavaduotoją Hassaną Ghashghavi pranešė agentūra.

Tuo tarpu pietinei Bušehro provincijai atstovaujantis parlamentaras Mehdi Mousavinejadas antradienį naujienų agentūrai ISNA sakė, kad "pagal kontraktus, kurie buvo pasirašyti su Rusijos darbuotojomis Bušehro atominėje elektrinėje, joms buvo mokamas hidžabo mokestis“, tačiau jos nevykdė savo „įsipareigojimų“.

„Deja, jos tinkamai nesilaikė to, kas buvo minima sutartyse“, - sakė parlamentaras, kritikuodamas pareigūnus už elektrinėje dirbančių rusių kontrolės stoką.

Kokia suma buvo mokama užsienietėms ir kiek jų dirbo elektrinėje, parlamentaras nenurodė.

Tačiau H. Ghashghavi šį parlamentaro pranešimą paneigė.

„Šis klausimas nėra paminėtas Rusijos ir Irano atominės energetikos organizacijos ir jokiose vietinės reikšmės sutartyse. Rusėms ir jokioms kitoms Irane dirbančioms užsienietėms hidžabo mokestis nėra mokamas“, - patikino jis.

H. Ghashghavi pridūrė, kad rusės laikosi „religingų Bušehro žmonių moralės kodekso ir normų“.

Irane gyvenančios moterys privalo dengti galvas ir didžiąją kūno dalį, nepaisant jų tautybės ar religijos. Toms, kurios nesilaiko šio reikalavimo, gresia areštas.

Pagrindine Bušehro elektrinės rangove Rusija tapo dešimto dešimtmečio viduryje, tačiau iki šiol ši elektrinė dar neveikia pilnu pajėgumu.