Nors Irano kultūros ministerija dar turi oficialiai pritarti „Veil and Modesty Festival“ pasiūlytiems vyrų kirpimo stiliams, privačios organizacijos teigimu, netrukus bus oficialiai pritarta šiam pasiūlymui. Tai būtų pirmosios tokio pobūdžio taisyklės dėl vyriškų šukuosenų nuo 1979 m. islamo revoliucijos.

„Mes pristatėme šukuosenas kultūros ministerijai“, - antradienį Irano dienraščiams teigė grupės vadovas Jalehas Khodayaras. Pasak J. Khodayaro, neoficialiai jau yra pritarta šioms vyriškoms šukuosenoms ir netrukus apie tai bus paskelbta oficialiai.

Nuo pirmųjų reformos judėjimo apraiškų 10 deš. pabaigoje, drabužiai ir šukuosenos tapo svarbiais politinių pažiūrų išraiškos ženklais Irane. Daug jaunų moterų yra išbandę įstatymų priežiūros pareigūnų kantrybę, vaikščiodamos su daugiau nei leidžiama iš plaukų skarų išsikišusiais nesurištais plaukais ir dėvėdamos trumpesnius ir labiau apgludusius apdangalus. Kai kurie vyrai taip pat nepasiduoda griežtoms taisyklėms ir nešioja auskarus, ilgus plaukus arba riša juos į „arklio uodegėles“.

Net ir skutimosi įpročiai turi tam tikrą potekstę. Barzdos arba nešvariai nuskustos barzdos, kurios yra būdingos prezidentui Mahmoudui Ahmadinejadui ir kitiems valstybės pareigūnams, yra laikomos religinio pamaldumo ir lojalumo valdantiems dvasininkams ženklais. Vis dėlto, dauguma vyrų, įskaitant opozicijos atstovus, renkasi švariai nuskustos barzdos stilių.

Nė vienas iš trumpai apkirptų modelių plakatuose nėra pavaizduotas su religine barzda, galbūt todėl, kad siekiama įtikti mažiau pamaldiems iraniečiams.

Naujas vyriškas šukuosenas pristatančiuose plakatuose modelių plaukai yra apkirpti madingu trumpu „bob“ stiliumi, siūlomi skirtingi kirpimai skirtingų rūšių plaukams, nuo garbanotų iki nesigarbanojančių.

Siūlomos šukuosenos nėra visiškai blankios. Iraniečiams siūlomas 6 deš. „pompadour“ stiliaus kirpimas, paliekant ilgas žandenas, bei 10 deš. Hugho Granto laisvai krentančių plaukų šukuosena.

Pasak grupės atstovų, Irano provincijoms siūlomos vyriškos šukuosenos bus šiek tiek pakeistos, priklausomai nuo regione vyraujančios kultūros, o siūlomos šukuosenos bus eksponuojamos kirpyklose matomose vietose.

Griežtų pažiūrų grupės ne kartą siūlė įvairiais iniciatyvas, siekdamos įtvirtinti dar konservatyvesnes taisykles moterims, bet iki šiol nedaug dėmesio skirdavo vyrams.