Bazė, pavadinta „Oghab 44“ („Erelis“persų kalba), gali talpinti „visų tipų naikintuvus ir bombonešius, o taip pat dronus“, pranešė oficiali naujienų agentūra IRNA, paskelbusi bazės vidaus nuotraukas ir vaizdo įrašus.

Tiksli bazės vieta neatskleidžiama, tačiau valstybinė žiniasklaida pranešė, kad ji yra „šimtų metrų gylyje po kalnais“ ir gali atlaikyti „strateginių JAV bombonešių bombas“. Praėjusių metų gegužę Irano armija pranešė apie bepiločių orlaivių oro pajėgų bazę po Zagroso kalnų grandine šalies vakaruose.

Apie požeminę naikintuvų bazę Teheranas prabilo Iranui rengiantis minėti oro pajėgų dieną ir 1979 m. islamo revoliucijos 44-ąsias metines. Valstybinė žiniasklaida parodė Irano ginkluotųjų pajėgų štabo viršininką generolą majorą Mohammadą Bagheri ir kariuomenės vyriausiąjį vadą generolą majorą Abdolrahimą Mousavi naujoje bazėje.

„Oghab 44“ yra „viena iš daugelio kariuomenės oro pajėgų taktinių požeminių oro bazių, pastaraisiais metais pastatytų įvairiose šalies vietose“, pranešė IRNA. Valstybinės žiniasklaidos teigimu, šioje bazėje naikintuvai rengiami „atremti galimus puolimus“, kokius JAV ir Izraelis repetavo per neseniai vykusias karines pratybas.

Iranas turi daugiausia rusiškus, dar sovietinių laikų naikintuvus MiG ir „Suchoj“, taip pat Kinijos lėktuvų, įskaitant F-7, bei kelis amerikiečių naikintuvus F-4 ir F-5, įgytus dar prieš revoliuciją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją