Pasak gynybos ministro Hosseino Dehghano, žvalgybinio ir kovinio radijo bangomis valdomo lėktuvo "Fotros" nuotolis siekia 2 tūkst. kilometrų. Tai apima didelę Artimųjų Rytų teritoriją, įskaitant Izraelį. Prieš tai pristatytas bepilotis "Šahed-129" taip pat buvo panašaus nuotolio, tačiau ore galėjo išbūti tik 24 valandas.

"Šis bepilotis gali vykdyti žvalgybos misijas ir gabenti raketas karinėms operacijoms", - oficiali naujienų agentūra IRNA citavo H. Dehghaną.

Ministro teigimu, nepilotuojamą lėktuvą sukūrė ir pagamino Irano lėktuvų gamybos pramonė padedant šalies Gynybos ministerijai. H. Dehghanas teigė, kad Teheranas tapo nepriklausomu bepiločių gamyboje.

Iranas karinę programą vykdo nuo praėjusio šimtmečio 9-ojo dešimtmečio. Teheranas dažnai praneša apie technologinę pažangą ir naikintuvų, tankų, raketų, povandeninių laivų, torpedų ir bepiločių gamybą, tačiau dauguma pranešimų nebuvo nepriklausomai patvirtinti.

Anot H. Dehghano, naujasis bepilotis turi svarbų strateginį vaidmenį Irano kariuomenėje. Jis buvo sukurtas, nepaisant Iranui taikomų sankcijų dėl šalies branduolinės programos.

"Priešų sankcijos negali sutrukdyti mūsų gynybos pramonės pažangai", - IRNA citavo ministrą.