„Dabartinė padėtis panaši į ankstesnių dienų situaciją [daugumoje provincijų], išskyrus Chuzestaną, kur sąlygos tebėra kritiškos. Panašu, kad kritinė padėtis susiklostė ir Šiaurės Chorasane“, – sakė sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Kianoushas Jahanpouras.

„Jei ši tendencija išliks, Šiaurės Chorasanui taip pat prireiks rimtesnių priemonių“, – pridūrė jis televizijos reportažuose.

Šiaurės Chorasano provincija yra šiaurės rytų Irane, besiribojanti su Turkmėnija. Pietvakarinė Chuzestano provincija ribojasi su Iraku.

Ministerija pirmadienį leido suprasti, kad patyrė nesėkmę pastangos suvaldyti epidemiją Chuzestane, kur vėl uždarytos valstybinės institucijos, bankai ir nebūtinos įmonės maždaug trečdalyje rajonų.

Praėjusį mėnesį Iranas liovėsi skelbti duomenis apie koronaviruso plitimą atskirose provincijose.

Su Iraku ir Pakistanu besiribojančios pietrytinės Sistano ir Beludžistano provincijos valdžia taip pat perspėjo apie naują susirgimų pliūpsnį.

„Nefiksavome tokio užsikrėtimo koronavirusu atvejų padaugėjimo“ nuo vasario mėnesio, pareiškė provincijos sostinėje įsikūrusio Zahedano medicinos mokslų universiteto rektoriaus pavaduotojas Ghasemas Miri.

Kaip antradienį naujienų agentūrai ILNA sakė Gh. Miri, provincijoje koronavirusu iš viso užsikrėtė 909 žmonės; iš jų 821 pasveiko, o 59 mirė.


Pareigūno teigimu, šuolis įvyko dėl to, kad žmonės nesilaikė „socialinio atstumo ir sveikatos apsaugos reglamento“.

Iraniečių vyriausybė laiko mažos rizikos zonomis daugiau nei 150 šalies rajonų ir leido jiems atidaryti mečetes.

Balandžio 11 dieną Teheranas leido pradėti vėl šildyti ekonomiką, taip pat atšaukė tarpmiestinių kelionių suvaržymus.

Be to, Irano sveikatos apsaugos viceministras ketvirtadienį paskelbė, kad 29 sporto šakų, įskaitant lengvąją atletiką, tenisą ir sunkumų kilnojimą, atletams galima atnaujinti treniruotes.

Irajas Harirchi taip pat pareiškė naujienų agentūrai ISNA, jog ateinantį šeštadienį bus priimtas sprendimas dėl Irano aukščiausios futbolo lygos.

Tuo metu Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas K. Jahanpouras nurodė, kad viruso aukų šiitiškoje respublikoje padaugėjo iki 6 854.

Anot jo, buvo užregistruoti 1 808 nauji susirgimo COVID-19 atvejai, o bendras infekuotųjų skaičius pasiekė 114 533.

Iš hospitalizuotų pacientų 90 539 pasveiko ir buvo išrašyti, o 2 758 yra kritinės būklės.

Iranui, kur pirmieji užsikrėtimo atvejai buvo nustatyti vasario 19 dieną šiitų šventajame Komo mieste, sunkiai sekasi valdyti naujojo koronaviruso protrūkį.

Vietos ir užsienio ekspertai skeptiškai vertina oficialius duomenis, teigdami, kad tikrasis aukų skaičius gali būti daug didesnis.