Teherane Šveicarijos diplomatei buvo pareikšta, kad toks sprendimas "padidino įtampą islamo ir krikščionybės santykių" srityje.

Tuo tarpu Irano užsienio reikalų ministras Manouchehras Mottaki, kalbėdamasis telefonu su savo kolege Šveicarijoje Micheline Calmy-Rey, pareiškė, kad toks referendumas dėl minaretų statybos uždraudimo neleistinas šalyje, kuri skelbia gerbianti demokratiją ir žmogaus teises.

Pasak Irano užsienio politikos žinybos, draudimas statyti minaretus pakenkė Šveicarijos reputacijai visame islamo pasaulyje.

Šveicarijos užsienio reikalų ministerija patvirtino, kad ministrų pokalbis iš tikrųjų įvyko, praneša Šveicarijos žiniasklaidos priemonės.

Kaip pažymima pranešime, Šveicarija paaiškino, kad sprendimas buvo priimtas demokratiškai, todėl jo bus laikomasi. Drauge Šveicarijos diplomatė pabrėžė, kad musulmonai, gyvenantys Šveicarijoje, kaip ir anksčiau gali išpažinti savo religiją, pranešė Šveicarijos URM.

Per lapkričio 29 dieną įvykusį referendumą šveicarai pritarė siūlymui padaryti konstitucijos pataisą, draudžiančią šalies teritorijoje statyti naujus minaretus.