Naujienų agentūra IRNA citavo Teherano karinį prokurorą Gholamabbasą Torki, sakiusį, kad savirašis buvo nusiųstas Prancūzijai. Jis nurodė, kad savirašis buvo „fiziškai apgadintas“ ir kad duomenis galima išgauti tik pasitelkus „modernias“ technologijas.

Pasak prokuroro, Irano ekspertai dėl JAV sankcijų negalėjo gauti būtino konverterio.

Sausio 8 dieną 752-uoju reisu skridęs Ukrainos tarptautinių oro linijų (MAU) lėktuvas „Boeing 737-800“ buvo numuštas dviem raketomis ir sudužo vos pakilęs iš Teherano pagrindinio oro uosto.

Šiitiška respublika iš pradžių dėl lėktuvo katastrofos kaltino technines problemas, bet po kelių dienų prisipažino, kad jos pajėgos netyčia numušė ukrainiečių orlaivį, palaikiusios jį atskriejančia raketa. Per katastrofą žuvo visi laineriu skridę 176 žmonės.

Teherano oro erdvės gynybos sistemos tuo metu veikė aukšto lygio parengties režimu, nes buvo iškilęs pavojus, kad JAV gali sureaguoti į Irano raketų ataką prieš Irake dislokuotas amerikiečių pajėgas.

Tie smūgiai buvo suduoti reaguojant į anksčiau įvykdytą įtakingo iraniečių generolo Qasemo Soleimani nužudymą per JAV drono ataką netoli Bagdado oro uosto.

Po katastrofos Iranas derėjosi su Ukraina, Kanada ir kitomis valstybėmis, kurių piliečių buvo numuštame lėktuve ir kurios reikalavo nuodugnaus tyrimo.