H. Rouhani JAV transliuotojui NBC taip pat sakė, kad jis turi visus įgaliojimus su Vakarais derėtis dėl kontraversiškai vertinamos Teherano urano sodrinimo programos. Kitą savaitę H. Rouhani lankysis Niujorke, kur dalyvaus Jungtinių Tautų (JT) Generalinėje Asamblėjoje. H. Rouhani per interviu sakė, kad tai gali būti "vos pastebimi maži žingsneliai labai svarbios ateities link". Irano prezidentas pridūrė, kad laiškas, kurį jam atsiuntė JAV prezidentas Barackas Obama, yra teigiamas ir konstruktyvus.

Baltieji rūmai trečiadienį pranešė, kad JAV ir Irano prezidentai apsikeitė laiškais. Baltųjų rūmų atstovas sakė, jog B. Obama laiške nurodė, kad JAV yra pasirengusios spręsti branduolinės programos klausimą taip, kad Iranas galėtų pademonstruoti, jog programa skirta tik taikiems tikslams. Laiške taip pat rašoma, kad reikia veikti skubiai, nes dar galima šį klausimą išspręsti diplomatiškai, bet ši galimybė nėra amžina.

Irano branduolinės agentūros vadovas trečiadienį sakė, kad šiemet tikisi didelės pažangos su Vakarais sprendžiant branduolinės programos klausimą.