„Šiandien visas pasaulis pareiškė nepritariantis JAV politikai prieš Iraną“, – diplomatijos vadovo žodžius citavo pusiau oficiali naujienų agentūra ISNA.

M. J. Zarifas pridūrė: „Paklauskite bet ko pasaulyje – ir jie atsakys, kad ne Iranas, o (Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas) Netanyahu, (JAV prezidentas Donaldas) Trampas (Donaldas Trampas) ir (Saudo Arabijos sosto įpėdinis princas Mohamedas) bin Salmanas yra izoliuoti.“

Politikas pareiškė sunkiai įsivaizduojąs derybas su D. Trumpu, pasitraukusio iš 2015-ųjų susitarimo dėl Teherano branduolinės programos, parengto Irano ir galingųjų šalių per „ilgiausias derybų istorijoje valandas“.

„Ar manote, kad šis žmogus (D. Trumpas) yra geras ir tinkamas asmuo vesti derybas? Ar jis tiesiog nori pasipuikuoti?“ – retoriškai klausė M. J. Zarifas.

Irano lyderiai labai skeptiškai vertina D. Trumpo pasiūlymą derėtis „bet kuriuo metu“ be išankstinių sąlygų.

Antradienį, kai JAV sankcijos Iranui bus grąžintos, ateis „sunkūs laikai“, prognozavo M. J. Zarifas.

„Žinoma, amerikiečių kabinėjimasis ir politinis spaudimas gali sukelti tam tikrų sutrikimų, tačiau faktas, kad dabartiniame pasaulyje būtent Amerika yra izoliuota“, – tvirtino jis.

Saudo Arabija ir Izraelis, pagrindiniai Irano regioniniai konkurentai, yra vienintelės šalys, tvirtai remiančios JAV sankcijų atnaujinimą.

Kitos 2015-ųjų branduolinio susitarimo signatarės – Didžioji Britanija, Prancūzija, Vokietija, Kinija ir Rusija – teigia, kad Iranas laikosi savo įsipareigojimų, ir žadėjo išgelbėti sutartį, užtikrindamos, kad Teheranas galėtų toliau naudotis jos ekonominiais privalumais.