„Nėra jokios rezoliucijos, kuri draustų Iranui įprastus raketų bandymus“, - sakė jis. JT rezoliucija 2231 esą draudžia raketas su branduoliniais užtaisais. Tačiau Irane raketos sukonstruotos taip, kad negali nešti branduolinių užtaisų, pabrėžė B. Ghassemis.

Taip Teheranas sureagavo į M. Pompeo žinutę tviteryje šeštadienį. „Irano režimas ką tik išbandė balistinę vidutinio nuotolio raketą, kuri geba nešti įvairius kovinius užtaisus“, - rašė M. Pompeo. Anot jo, šis bandymas pažeidžia JT Saugumo Tarybos rezoliuciją 2231.

M. Pompeo teigimu, Iranas intensyvina raketų bandymus. „Mes smerkiame tai ir raginame Iraną nutraukti šią veiklą“, - sakė jis. Panašiai kalbėjo ir Johnas Boltonas, prezidento Donaldo Trumpo patarėjas nacionalinio saugumo klausimais.

Irano kariuomenės atstovas sakė: „Mūsų gynybos programa skirta tik mūsų sienų gynybai“. Todėl Iranas ir toliau vykdys savo raketų bandymus ir tam jam nereikia leidimo.

Atstovas nenorėjo nei patvirtinti, nei paneigti bandymo, apie kurį kalbėjo M. Pompeo. Jis tik pabrėžė, kad šios raketos nekelia pavojaus valstybėms regione ir yra skirtos tik šalies gynybai.

Irano raketų programa vis sukelia tarptautinį susirūpinimą. Ypač vidutinio nuotolio raketos, kurių veikimo nuotolis 2 000 km, traktuojamos kaip grėsmė Irano priešams regione Izraeliui ir Saudo Arabijai. Šios raketos gali pataikyti praktiškai į bet kurią Izraelio dalį.