„Skelbti tokius juokingus pareiškimus... nieko nauja“ Jungtinėms Valstijoms, – rašoma Irano užsienio reikalų ministerijos atstovo spaudai Abbaso Mousavi pareiškime, paskelbtame oficialiame žinybos tinklalapyje.

„Ponas J. Boltonas ir kiti karo kurstytojai bei chaoso skleidėjai turėtų žinoti, kad Irano Islamo Respublikos strateginė kantrybė, didelis budrumas ir absoliutus pasirengimas gynybai... užkirs kelią jiems įgyvendinti savo kėslus dėl chaoso regione“, – pažymima pareiškime.

J. Boltonas trečiadienį lankydamasis Abu Dabyje pareiškė, kad į keturis minėtus laivus „beveik neabejotinai iš Irano (buvo paleista) jūrų minų“.

„Vašingtone niekas neabejoja, kas už tai atsakingas“, – sakė JAV prezidento patarėjas, atvykęs į JAE sostinę aptarti „Teherano keliamų grėsmių“.

Pastarosiomis savaitėmis įtampa tarp Vašingtono ir Teherano smarkiai išaugo, Jungtinėms Valstijoms „dėl numanomų Irano grėsmių“ pasiuntus į Persijos įlanką lėktuvnešio smogiamąją grupę bei strateginių bombonešių B-52.

Irano regioninės priešininkės Saudo Arabijos iniciatyva ketvirtadienį ir penktadienį rengiami neeiliniai arabų ir Persijos įlankos šalių viršūnių susitikimai padėčiai aptarti.

Prieš dvi dienas JAV prezidentas Donaldas Trumpas kiek sušvelnino toną Teherano atžvilgiu ir per vizitą Japonijoje pareiškė, kad Vašingtonas nesiekia pakeisti režimo Irane ir neatmeta derybų su šiitiška respublika galimybės.

J. Boltonas sakė, kad papildomų pajėgų į regioną nusiųsta „atgrasomaisiais tikslais“, o Vašingtono atsakas bus išmintingas.