Nors planas, pasak A. Khamenei, yra kvailas, tačiau kartu ir klastingas. Todėl jam turi pasipriešinti palestiniečiai bei visas islamo pasaulis. Vienintelis sprendimas Artimųjų Rytų konfliktui sureguliuoti yra visų palestiniečių referendumas, kad jie patys nuspręstų dėl savo šalies politinės ateities, per Irano valstybinę televiziją kalbėjo ajatola.

D. Trumpas praėjusią savaitę pristatė planą, kuris turi išspręsti konfliktą tarp Izraelio ir palestiniečių. Planą pasaulis sutiko prieštaringai, nes jis verčia palestiniečius padaryti didelių nuolaidų Izraeliui. Kartu jis leidžia Izraeliui aneksuoti Jordano slėnį ir gyvenvietes. Palestinos valstybės sukūrimas būtų susietas su griežtomis sąlygomis, o palestiniečių svajonė dėl sostinės istorinėje Rytų Jeruzalėje palaidota.

Irano vadovybė jau prieš tai griežtai pasmerkė D. Trumpo planą. Prezidentas Hassanas Rouhani pavadino jį šlykščiu ir nepriimtinu visam regionui. Anot užsienio reikalų ministro Mohammado Javado Zarifo, planas yra „bankrutavusios nekilnojamojo turto įmonės svajonių projektas“ ir košmaras regionui ir visam pasauliui.