„Manau, kad po kelių savaičių kartu su draugais Europoje galėsime susitarti dėl datos, – teigė atstovas Saeedas Khatibzadeh. – Tuomet veikiausiai galėsime pradėti derybas Vienoje.“

Analitinis darbas bus užbaigtas „galbūt po kelių dienų, mažiau nei po kelių savaičių“, pridūrė jis. „Negaišime nė vienos minutės, kad galėtume grįžti į Vieną“, – kalbėjo S. Khatibzadeh.

Atstovas kiek anksčiau laikraščiui „Le Monde“ sakė, kad naujoji Irano administracija prie derybų stalo grįš greičiau nei JAV prezidento Joe Bideno komanda.

Derybos buvo atnaujintos balandžio 6 d. Vienoje, praėjus 77 dienoms po to, kai J. Bidenas pradėjo darbą. Tačiau „nuo naujosios Irano vyriausybės kadencijos pradžios kol kas praėję tik 50 dienų“, teigė S. Khatibzadeh.

2015 m. sudaryta branduoline sutartimi Iranui pasiūlyta palengvinti šaliai taikomas Vakarų ir Jungtinių Tautų (JT) sankcijas mainais į Teherano įsipareigojimą niekuomet neįgyti branduolinių ginklų ir, prižiūrint JT, drastiškai apriboti savo branduolinę veiklą.

Tačiau 2018 m. dar Donaldo Trumpo vadovaujamoms Jungtinėms Valstijoms vienašališkai pasitraukus iš šios sutarties, Teheranas palaipsniui atsisakė daugumos savo įsipareigojimų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)