Požeminių smūgių, iš kurių dviejų stiprumas siekė 6 balus, epicentras buvo už 100 km į pietvakarius nuo Bandare Abaso uostamiesčio Hormozgano provincijoje, nurodė JAV Geologijos tarnyba (USGS).

Pirmojo 6 balų žemės drebėjimo, įvykusio tuojau po 2 val. vietos (0 val. 30 min. Lietuvos) laiku epicentras buvo į šiaurę nuo Dežgano miesto. Praėjus dviem valandoms buvo užfiksuotas 5,7 balo smūgis, o iškart po jo – antras 6 balų žemės drebėjimas, informavo USGS.

Hormozgano gubernatorius Mahdi Dousti sakė, kad žemės drebėjimas pareikalavo penkių žmonių gyvybių, dar 19 žmonių buvo sužeisti, nurodoma valstybinės naujienų agentūros IRNA pranešime.

Žemės drebėįimas Irane.

Pasak M. Dousti, daugiausiai žalos buvo padaryta arti epicentro esančiame Sajeh Chvošo miestelyje, kur buvo sugriauta apie pusė pastatų.

„Sužeisti 84 žmonės, iš jų tik 15 tebėra gydomi ligoninėse“, – valstybinei televizijai sakė nacionalinės gelbėjimo tarnybos atstovas Mojtaba Khaledi.

Valstybinė televizija parodė vaizdo įrašą, kuriame matyti Sajeh Chvoše sugriauti gyvenamieji namai. Po žemės drebėjimo dingus elektrai miestą gaubė tamsa.

Žemės drebėįimas Irane.

Greitosios pagalbos automobiliai ir kitos transporto priemonės bandė pravažiuoti nuolaužomis užverstomis gatvėmis. Sukrėsti gyventojai būriavosi gatvėse arba bandė ieškoti savo daiktų apgriautuose namuose.

Provincijos sostinėje Bandare Abase, turinčiame daugiau kaip 500 tūkst. gyventojų, žmonės taip pat praleido naktį lauke, o prie degalinių nutįso ilgos eilės, nurodė valstybinė žiniasklaida.

Žemės drebėįimas Irane.

Raudonasis Pusmėnulis ryte informavo, kad paieškų ir gelbėjimo operacijos jau beveik baigtos.

„Susitelkiame į nukentėjusiųjų nuo žemės drebėjimo apgyvendinimą“, – televizijai sakė M. Dousti.

Pernai lapkritį Hormozgano provinciją supurčius dvigubam 6,4 ir 6,3 balo žemės drebėjimui žuvo vienas žmogus.

Irano teritorijoje žemės gelmes raižo įvairūs tektoniniai lūžiai, todėl ši šalis pasižymi dideliu seisminiu aktyvumu.

Pražūtingiausias per pastaruosius dešimtmečius žemės drebėjimas Irane įvyko 1990 metais, kai 7,4 balo smūgis šalies šiaurėje pareikalavo apie 40 tūkst. žmonių gyvybių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją