Kariai, policininkai ir sukarintų pajėgų nariai „išvadavo visą Chavidžos centrą ir tęsia savo puolimą“, sakė operacijos vadas, generolas leitenantas Abdel Amiras Yarallah.

Vyriausybės ir jos sąjungininkų pajėgos, kurias remia JAV vadovaujama koalicija, praėjusį mėnesį pradėjo puolimą „Islamo valstybei“ iš Chavidžos ir jos apylinkių išstumti. Šis miestas ilgą laiką buvo džihadistų bastionas, bet dabar viena paskutinių teritorijų, tebekontroliuojamų IS, per žaibišką puolimą 2014 metų vasarą užėmusios didelę Irako dalį. Atkovojus Chavidžą IS rankose liktų tik kelios atokios vietovės.

Jungtinės Tautos antradienį paskelbė, kad nuo puolimo pradžios iš Chavidžos pabėgo maždaug 12,5 tūkst. žmonių.

JT humanitarinių reikalų biuras nurodė, kad mieste dar likusių žmonių skaičius neaiškus, bet galėtų būti ir 78 tūkstančiai.

Biuras sakė, kad humanitarinės pagalbos agentūros įsteigė patikrinimo postus, stovyklas ir nepaprastųjų situacijų centrus, kuriuose galima priimti daugiau kaip 70 tūkst. pabėgėlių.

230 km į šiaurę nuo Bagdado esanti Chavidža yra viena iš vos dviejų reikšmingų Irako rajonų, kuriuos dar kontroliuoja IS. Kitas rajonas yra Eufrato slėnio ruožas netoli Sirijos sienos, kuris taip pat yra atakuojamas vyriausybės pajėgų.