Generolas leitenantas Abdul-Amiras Rasheedas Yar Allah šeštadienį nurodė, kad per operaciją dėl Akašato miesto siekiama apsaugoti dalį pasienio teritorijos ir apylinkes, esančias į šiaurę nuo itin strategiškai svarbaus kelio, jungiančio Bagdadą su kaimyninėmis Jordanija ir Sirija.

Irako armijos atstovas brigados generolas Yahya Rasoolas savo ruožtu pranešė, kad Irako pajėgoms padeda JAV vadovaujamos koalicijos aviacija.

Akašatas yra nedidelis miestas, esantis Anbaro provincijos vakaruose, į pietus nuo IS užimtų Kaimo, Ravos ir Anos miestų.

Anbaras, su Sirija, Jordanija ir Saudo Arabija besiribojanti didelė dykumų provincija, ilgą laiką buvo sukilėlių tvirtovė. IS džihadistai kai kurias jos teritorijas kontroliavo dar iki 2014 metais surengto didelio puolimo, per kurį jie užėmė apie trečdalį Irako.

Vyriausybę palaikančios pajėgos jau atkovojo daugumą miestų ir kaimų, bet džihadistai tebekontroliuoja kelias teritorijas Anbare palei sieną su Sirija.

Kiek anksčiau Irakas paskelbė, kad jo pajėgos visiškai susigrąžino šiaurinį Tal Afaro miestą ir aplinkinį Ninevijos regioną.

IS dabar kontroliuoja tik apie 10 proc. šalies teritorijos, nurodo JAV vadovaujama tarptautinė koalicija.