"Irake niekas negins Saddamo Husseino", - sakė Irako nacionalinio kongreso (INK) atstovas spaudai Sharifas Ali bin Al-Husseinas (Šarifas Ali bin Huseinas), kuris yra vienas iš šešių opozicijos lyderių, penktadienį susitiksiančių su Pentagono ir Valstybės departamento atstovais. "Irako kariuomenė nenori kautis ir žūti už Saddamą Husseiną", - sakė S.bin Al-Husseinas. Jis priminė, kaip greitai JAV vadovaujama koalicija 1991 metais išvijo Irako pajėgas iš Kuveito, ir teigė, jog tai liudija Bagdado kariuomenės nenorą kovoti.

"Irako kareiviai yra pažeminti, įžeisti, laikomi priespaudoje, kankinami ir žudomi, - sakė opozicijos lyderis. - Niekas neprivers jų ginti Saddamo".

S.bin Al-Husseinas pridūrė, kad šią informaciją gavo iš kariuomenės šaltinių pačiame Irake.

Tuo metu, kai pasaulyje vis dažniau kalbama apie galimą JAV karinį puolimą prieš Saddamo Husseino režimą, opozicijos lyderis teigė, kad Vakarai turi pamąstyti, kas bus kitą dieną po "neišvengiamo" Irako lyderio nuvertimo.

"Po dešimtmečius trukusios brutalios diktatūros Irako tauta nusipelno demokratiškos vyriausybės", - sakė S.bin Al-Husseinas per spaudos konferenciją.

"Nuvertus Saddamą, karas nesibaigs. Karas tęsis - tai bus karas dėl demokratijos įsteigimo Irake", - sakė S.bin Al-Husseinas.

Tuo tarpu oficialus Irako laikraštis penktadienį įspėjo, kad Jungtinėms Valstijoms surengus puolimą prieš šią šalį, ji taps JAV kariuomenės kapinėmis, o amerikiečių kareivių lavonai bus palikti laukiniams žvėrims.

"Irako tauta, kuri remia savo lyderį (Saddamą Husseiną), pavers Iraką JAV užpuolikų kapinėmis ir paliks jų lavonus laukiniams žvėrims draskyti", - rašė "Al-Iraq".

Bet kokie priešiški JAV prezidento George'o W.Busho (Džordžo V.Bušo) kėslai prieš Iraką "žlugs, kaip žlugo jo tėvo kėslai (per 1991 metų Persijos įlankos karą), Bushas patirs dar vieną karinį pralaimėjimą", - rašo dienraštis.

JAV valstybės sekretoriaus pavaduotojas politikos klausimais Marcas Grossmanas (Markas Grosmanas) ir gynybos sekretoriaus pavaduotojas Douglasas Feithas (Daglasas Fitas) penktadienį ves derybas su šešiais opozicijos lyderiais.

Šių derybų metu bus aptartos galimybės, kad Saddamą Husseiną nuverstų vidaus oponentai. Taip pat bus aptarta Irako politinė raida po jo nušalinimo.

JAV prezidentas George'as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) priskyrė Iraką pasaulio "blogio ašiai", kaltindamas jo režimą masinio naikinimo ginklų kūrimu ir tarptautinio terorizmo rėmimu.

INK yra organizacija, jungianti paskiras Irako opozicijos grupuotes.