Tuo metu kaimyniniame Irake esanti viena karinė bazė, kurioje taip pat laikoma amerikiečių karių, buvo atakuota raketomis. Per šį incidentą trys žmonės buvo lengvai sužeisti.

JAV vadovaujamos koalicijos atstovas pulkininkas Wayne'as Marotto (Veinas Marotas) sakė, kad apie 12 val. 30 min. vietos (ir Lietuvos laiku) į Ain al Asado aviacijos bazė vakarų Irake buvo paleista 14 raketų, kritusių bazės teritorijoje ir šalia jos. Kariškis pridūrė, kad per ataką suveikė priešraketinės gynybos sistema.

„Šiuo metu pirminiai pranešimai rodo, kad trys [žmonės] buvo lengvai sužeisti. Žala vertinama“, – sakė W. Marotto, bet nenurodė, ar sužeistieji yra amerikiečiai.

Sirijoje JAV remiamos kurdų vadovaujamos SDF pranešė, kad bepilotėmis skraidyklėmis buvo mėginta atakuoti Omaro naftos telkinio rytinėje Deir az Zoro provincijoje infrastruktūrą. Pranešime nurodoma, kad ataka buvo sužlugdyta ir kad vėliau bus paskelbta daugiau informacijos.

Pastaruoju metu Irake tvyrojo padidėjusi įtampa tarp JAV pajėgų ir Irano remiamų kovotojų. Ji dar labiau išaugo, kai praeito mėnesio pabaigoje amerikiečiai surengė aviacijos smūgių rytų Sirijoje netoli sienos su Iraku, per kuriuos žuvo šeši irakiečiai kovotojai.

Trečiadienį ataka prieš Omaro naftos telkinį įvyko apie 10 val. 15 min. vietos (ir Lietuvos) laiku, nurodė SDF. Kurdų pranešime sakoma, kad „pirminiai pranešimai patvirtina, jog ataka buvo sužlugdyta ir kad jokios žalos nebuvo padaryta“.

Praeitą savaitę į Omaro bazę buvo paleistos dvi raketos, bet žmonės tąsyk nenukentėjo, nurodė SDF ir vienas Sirijos opozicijos aktyvistas. Tuo metu JAV kariškiai neigė, kad sekmadienį buvo kokių nors atakų.

Padėtį karo krečiamoje Sirijoje stebinti nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad bepilotės skraidyklės buvo paleistos iš Irano remiamų kovotojų kontroliuojamų teritorijų rytų Sirijos mieste Majadine. Pranešime sakoma, kad šie dronai buvo numušti.