Pasak Irako žmogaus teisių komisijos atstovo Ali Bayati (Ali Bajačio), trys protestuotojai žuvo Bagdade, o kiti trys – Nasirijoje.

Kaip naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis policijoje, žuvusieji Nasirijoje buvo nušauti, kai padegė vieno vietos pareigūno namus.

Irako žmogaus teisių komisijos ir saugumo šaltinių duomenimis, penktadienį dėl ašarinių dujų, kovinių kulkų ir gaisrų žuvo 42 žmonės.

Demonstracijos ramiai ir taikiai atsinaujino ketvirtadienio vakarą, bet penktadienį vakare per protestus visoje šalyje prasiveržė smurtas, nusinešęs 42 gyvybes. Mažiausiai pusė šių žmonių žuvo puldami ginkluotų grupių ar valstybinių įstaigų būstines.

Šalies pietuose esančioje Divanijoje 12 žmonių žuvo padegant įtakingo, Irano palaikomo judėjimo „Badr“, priklausančio sukarintoms pajėgoms „Hashed al Shaabi“, būstinę, sakė saugumo šaltiniai.

Apie kitus 30 žuvusių žmonių pranešė Irako žmogaus teisių komisija, kuri nurodė, kad aukos sostinėje Bagdade ir keturiose pietinėse provincijose mirė nuo kulkų ar ašarinių dujų kanistrų.

Keli žmonės žuvo bandydami šturmuoti kitos ginkluotos frakcijos „Asaib Ahl al Haq“ būstines dviejuose pietiniuose miestuose.

Komisija pridūrė, kad dar daugiau kaip 2 tūkst. žmonių buvo sužeisti.

Spalio pradžioje per savaitę trukusius protestus Irake žuvo daugiau kaip 150 žmonių.