"Jūs galite išsitraukti šį automatą net iš balos, nusitaikyti ir šauti. Tai geriausia tokio ginklo charakteristika. Tikri kareiviai tai žino ir supranta, ką tai reiškia", - sakė 86-erių metų Sovietų Sąjungos ir Rusijos ginklų pramonės veteranas spaudos konferencijoje Maskvoje.

"Vietname Amerikos kareiviai išmetė savo M-16 ir naudojo AK-47, pasiėmę iš nukautų Vietnamo kareivių... Taip buvo todėl, kad klimatas ten skiriasi nuo Amerikos, kur M-16 veikė patikimai", - sakė jis.

"Pažiūrėkite, kaip yra dabar: kasdien per televizorių mes matome, kad amerikiečiai Irake vežiojasi mano kulkosvaidžius ir automatus savo šarvuočiuose. Net ten Amerikos (puolamieji) šautuvai veikia nepatikimai", - pridūrė A.Kalašnikovas.

Kaip jau pranešta, kai kurie Amerikos kareiviai Irake naudoja AK-47, kurie plačiai paplitę šioje šalyje, juos paprasta aptarnauti, jie patikimi.

Tačiau kai kurie stebėtojai mano, kad taip yra todėl, kad Amerikos šarvuočių įguloms, kurios kartais dalyvauja miesto mūšiuose ir apieško kvartalus, išlipusios iš savo mašinų, pagal taisykles privaloma turėti tik vieną tarnybinį ginklą - pistoletą, todėl kariai nori turėti ir automatą.

Taip pat pažymima, kad AK-47 turi savo privalumų mūšyje mieste, kur nereikia didelio tikslumo, nes nešaudoma į tolimus taikinius, o šis automatas turi didesnę nei M-16 stabdomąją jėgą, nes yra didesnio kalibro.

A.Kalašnikovas sukūrė savo automatą 1947 metais ginklų gamykloje "Ižmaš" Iževske.

"Ižmaš" direktorius Vladimiras Grodeckis pranešė toje pačioje spaudos konferencijoje, kad visame pasaulyje buvo pagaminta maždaug milijardas vienetų šaunamųjų ginklų pagal AK-47 konstrukciją arba panaudojus jos mazgus. Pažymėtina, kad tik 10-12 proc. šių ginklų buvo pagaminti Rusijoje.