Nuo lapkričio 18 dienos, kai prasidėjo repatriaciniai skrydžiai iš Baltarusijos, šimtai irakiečių, daugiausia kurdų, buvo parskraidinti atgal.

Tūkstančiai migrantų, tikėdamiesi patekti į Europos Sąjungą, jau kelias savaites gyvena stovyklose pasienyje atšiauriomis sąlygomis, o grįžtantys į Iraką žmonės dažnai būna patyrę nušalimus.

Penktadienį bus parskraidintas 431 žmogus, o šeštadienį – dar 430, sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas Ahmedas al-Sahafas.

Dauguma tūkstančių pasienyje įstrigusių irakiečių sako, kad išleido savo santaupas, pardavė vertingus daiktus ir net paėmė paskolas, kad pabėgtų nuo ekonominių sunkumų Irake ir pradėtų naują gyvenimą ES.

Vakarai kaltina Baltarusiją, kad ji įveža būsimus migrantus, daugiausia iš Artimųjų Rytų, melagingai žadėdama, kad jie galės kirsti ES sieną į Lenkiją ir Lietuvą.

Baltarusija kaltinimus neigia ir kritikuoja ES, kad ji nepriima migrantų.

Pagalbos organizacijos teigia, kad nuo vasaros, kai kilo krizė, abiejose sienos pusėse žuvo mažiausiai 11 migrantų, ir kritikuoja Lenkijos vyriausybę dėl jos vykdomos migrantų išstūmimo atgal politikos.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)