"Amerikos Senato sprendimas ... kuris dėl išgalvotų priežasčių įveda vizų ir finansines sankcijas kai kuriems Rusijos piliečiams, yra spektaklis absurdo teatre", - sakoma Rusijos URM pranešime.

"Galbūt Vašingtone užmiršo, kurie dabar metai, ir galvojama, kad Šaltasis karas nesibaigė. Arba galbūt senatoriai tiek pasinėrė į savo viešuosius ryšius, jog ignoruoja tai, kas akivaizdu: bet kuri šalis ir šiaip bet kam gali savo nuožiūra uždrausti įvažiavimą į savo teritoriją - tam nereikalingi jokie ypatingi teisės aktai", - komentavo ministerija.

"Keista ir absurdiška girdėti mums taikomas pretenzijas dėl žmogaus teisių iš politikų to pačios valstybės, kur XXI amžiuje buvo oficialiai įteisinti kankinimai ir žmonių grobimas visame pasaulyje",- pridūrė URM.

Naujasis teisės aktas, kurį dar turės pasirašyti prezidentas Barackas Obama, reikalauja, kad JAV vyriausybė įšaldytų sąskaitas ir uždraustų atvykti visiems, susijusiems su Rusijos teisininko Sergejaus Magnickio, kovojusio su korupcija, mirtimi kalėjime 2009 metais.

"Nenorime atsisakyti teigiamų dalykų mūsų dvišaliuose santykiuose, kurie ne be vargo buvo pasiekti per kelerius pastaruosius metus. Tačiau reikia suprasti, kad Senato priimtas įstatymas gana neigiamai paveiks dvišalio bendradarbiavimo perspektyvas", - perspėjo Rusijos URM.

"Tenka iš naujo priminti hiperaktyviems normalių Rusijos ir Amerikos santykių priešininkams: jų pastangos atrodo apgailėtinai. Tačiau Rusijos pusei teks atsakyti", - sakoma ministerijos pranešime.

JAV Kongresas ketvirtadienį balsavo už Šaltojo karo laikų suvaržymų panaikinimą į Pasaulio prekybos organizaciją (PPO) įstojusiai Rusijai, tačiau prijungė priedus, nukreiptus prieš žmogaus teisių pažeidėjus.

S.Magnickis buvo suimtas po to, kai apkaltino policiją ir mokesčių agentus lėšų grobstymu ir pinigų plovimu.

37 metų S.Magnickis mirė itin prastomis sąlygomis pagarsėjusiame kalėjime, nesulaukęs tinkamos medicinos pagalbos, kai jo sveikata pašlijo ir išsivystė ūmus kasos uždegimas.