V. Putinas tvirtino, kad Maskva neturėjo „jokio kito pasirinkimo“, tik Ukrainoje pradėti karinę operaciją, ir ten įgyvendins visus savo tikslus.

„Dėl to nėra jokių abejonių. Tikslai yra visiškai aiškūs ir kilnūs. Akivaizdu, kad mes neturėjome pasirinkimo. Tai buvo teisingas sprendimas“, – sakė V. Putinas Vostočnyj kosmodrome Rusijos Tolimuosiuose Rytuose, kur vyko ceremonija Kosmonautikos dienai paminėti.

„Pagrindinis tikslas yra padėti Donbaso žmonėms“, – pareiškė jis.

Ukrainą jis vėl nepagrįstai kaltino genocidu.

Rusija, pasak V. Putino, nesileis Vakarų nei izoliuojama, nei sustabdoma, praneša agentūra „Reuters“.

Kaip įrodymą to, kad Rusija net sudėtingomis sąlygomis neva gali pasiekti įspūdingų laimėjimų, jis paminėjo sovietinę kosmonautikos programą.

„Sankcijos buvo totalinės, izoliacija visiška. Tačiau Sovietų Sąjunga vis dar buvo pirmoji kosmose“, – pažymėjo jis praėjus lygiai 61 metams po to, kai Jurijus Gagarinas tapo pirmuoju žmogumi, pabuvojusiu kosmose.

„Mes nenorime būti izoliuoti, – sakė V. Putinas, turėdamas omenyje sankcijas dėl Rusijos invazijos į kaimyninę Ukrainą. – Šiuolaikiniame pasaulyje neįmanoma nieko izoliuoti – ypač tokios milžiniškos šalies kaip Rusija“.

V. Putinas Vostočnyj kosmodrome susitiko ir su savo sąjungininku, Vakarų nepripažįstamu Baltarusijos lyderiu Aliaksandru Lukašenka.

Dmitrijus Rogozinas, Vladimiras Putinas, Aliaksandras Lukašenka

Rusijos vadovybė vasario 24 dieną pradėtą karą Ukrainoje vadina karine specialiąja operacija, kurios tikslas yra „demilitarizuoti“ ir „denacifikuoti“ Ukrainą bei apsaugoti Rusiją. Ukraina ir Vakarai tuo tarpu kalba apie neišprovokuotą karą.

Antradienį Ukrainos naujienų agentūra „Ukrinform“, remdamasi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generaliniu štabu, pranešė, kad Rusijos kariuomenė Ukrainoje nuo vasario 24 d. jau neteko apie 19,6 tūkst. žmonių.

Be to, per šį laikotarpį Rusijos kariuomenė neteko 732 tankų, 1 946 šarvuotųjų kovos mašinų, 349 artilerijos sistemų, 111 reaktyvinių salvinės ugnies sistemų, 63 priešlėktuvinės gynybos priemonių, 157 lėktuvų, 140 sraigtasparnių, 1 406 automobilių, 7 laivų, 124 dronų.

Vladimiras Putinas, Aliaksandras Lukašenka

Pasak štabo atstovų, duomenys tikslinami. Skaičiavimą apsunkina intensyvūs karo veiksmai.

Vasario 24 d. Rusija pradėjo tarptautinės bendruomenės smerkiamą karinį įsiveržimą į Ukrainą. Jos pajėgos atakuoja ir civilinius objektus. Vakarų šalys, reaguodamos į agresiją, paskelbė Rusijai labai griežtas sankcijas ir teikia ekonominę bei karinę paramą Ukrainai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)