Suskaičiavus 97 proc. balsų, nuosaikių pažiūrų 38-erių P. Buttigiegas išlieka pirmoje vietoje su 26,2 proc. rinkėjų balsų. Senatorius B. Sandersas, rinkimuose dalyvaujantis jau antrą kartą per pastaruosius ketverius metus, varžovui lipa ant kulnų. Preliminariais skaičiavimais, jis sulaukė 26,1 proc. rinkėjų balsų.

Pirmadienį Ajovos valstijoje prasidėjo 2020-ųjų JAV prezidento demokratų pirminiai rinkimai. Tai yra įžanga į kelis mėnesius truksiantį procesą, per kurį turėtų paaiškėti, kas iš demokratų lapkritį susigrums su dabartiniu prezidentu respublikonu Donaldu Trumpu. Tačiau dėl techninių trukdžių demokratų sueigų balsavimo rezultatai yra vis dar skaičiuojami.

Progresyvių pažiūrų stovyklos vėliavą nešanti Elizabeth Warren lieka trečia su 18,2 proc. balsų, o buvęs JAV viceprezidentas Joe Bidenas, laikytas bene didžiausia demokratų viltimi nugalėti Donaldą Trumpą, – sulaukė 15,8 proc. rinkėjų simpatijų.

77-erių metų J. Bidenas, kaip ir P. Buttigiegas, jau vykdo kampaniją kitoje, Naujojo Hampšyro, valstijoje. Jis pripažino, kad prastas rezultatas Ajovoje buvo tarsi „smūgis į paširdžius“, tačiau situaciją politikas žada ištaisyti.