Laikinai nuo pareigų nušalintas D. Antoniukas kreipėsi į generalinį šalies prokurorą Viktorą Šokiną ir paprašė patikrinti įtarimus dėl galimai įstatymus pažeidžiančios Odesos gubernatoriaus M. Saakašvilio veiklos per 2015 metų birželio 26 dieną vykusį komisijos posėdį, kurio metu skrydžių bendrovėms buvo skirstomis teisės konkretiems skrydžių maršrutams. D. Antoniukas iš M. Saakašvilio reikalauja 1 mln. grivinų (0,04 mln. Eur) moralinės kompensacijos bei norėtų, kad jis būtų nušalintas nuo pareigų, skelbia UNIAN.

Tokį pareiškimą D. Antoniukas patalpino savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

„Prašau 1) pasidomėti Odesos srities administracijos vadovo Michailo Saakašvilio veikla, galimai pažeidžiančia įstatymus pagal šalies baudžiamojo kodekso 364 straipsnio 1 dalį; 2) patikrinti, ar mano, Deniso Antoniuko, laikinas nušalinimas nuo Ukrainos valstybinės aviacijos tarnybos vadovo pareigų yra teisėtas“, – teigiama jo pareiškime.

Anot D. Antoniuko, M. Saakašvilis neturėjo jokios teisės dalyvauti konkursą organizuojančios komisijos posėdyje, ir jo veikla yra neteisėta – tai esą akivaizdus įgaliojimų viršijimas.

„Komisijos posėdžiuose, kaip numatyta Ukrainos aviacijos taisyklėse, gali dalyvauti skrydžių bendrovių atstovai ir kiti suinteresuoti asmenys. Nors nėra nė vienos skrydžių atstovas, komisijos posėdyje 2015 metų birželio 26 dieną, viršydamas savo įgaliojimus ir piktnaudžiaudamas valdžia, dalyvavo ir Odesos srities administracijos vadovas Michailas Saakašvilis“, – tvirtina D. Antoniukas.

Esą M. Saakašvilis D. Antoniuką be jokio pagrindo viešai apkaltino „valstybinės tarnybos pardavimu oligarchų interesams, neteisėtu pinigų ėmimu iš privačių asmenų, melu apie pajamas ir kitais dalykais“. D. Antoniuko teigimu, komisijos posėdyje M. Saakašvilis atstovavo skrydžių bendrovės „Atlasjet-Ukraina“ interesams.

Kaip jau skelbė UNIAN, per minėtosios komisijos posėdį M. Saakašvilis D. Antoniuką apkaltino korupcija išduodant leidimus skrydžiams, skrydžių rinkos monopolizavimu ir trukdymu naujoms skrydžių bendrovėms vystyti veiklą Ukrainoje. Anot M. Saakašvilio, dėl netinkamos Ukrainos valstybinės aviacijos tarnybos veiklos pabrango skrydžiai. D. Antoniukas tokius kaltinimus neigia ir tvirtina, kad nei jo vadovaujama institucija, nei Infrastruktūros ministerija skrydžių kainų nustatymo veiksnių nelemia.

D. Antoniukas Ukrainos prezidento Petro Porošenkos prašymu nuo pareigų laikinai nušalintas birželio 27 dieną, priimtas sprendimas atlikti jo vadovaujamos žinybos tarnybinį patikrinimą.