Rusijos socialiniuos tinkluose aktyviai aptarinėjama naktinė V. Putino kelionė į Kremlių prieš pat Grozne surengtą išpuolį.

Vaizdo įrašą internete paviešino aktyvistas Dmitrijus Aleškovskis, praneša ru.tsn.ua.

„Įdomu, kodėl V. Putinas 1.15 val. nalties važiavo į Kremlių“, – tokį prierašą prie vaizdo įrašo paliko D. Aleškovskis.

интересно, зачем Путин в 1:15 ночи проехал в Кремль?

Видео опубликовано Mitya Aleshkovskiy (@aleshru)

DELFI primena, kad keli Rusijos policininkai žuvo per susirėmimus su kovotojais, kurie surengė ataką prieš vieną eismo kontrolės postą Čečėnijos sostinėje Grozne, o vėliau įsiveržė į vietos žiniasklaidos pastatą, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

Naujausi susirėmimai neramioje Čečėnijoje neabejotinai bus laikomi iššūkiu prezidentui Vladimirui Putinui, kuris vėliau šią dieną paskelbs savo metinį pranešimą.

„Esama nuostolių tarp personalo“, – sakoma Rusijos naujienų agentūrų išplatintame Nacionalinio antiteroristinio komiteto pranešime, tačiau daugiau detalių nepateikiama.

Valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“, remdamasi vienu šaltiniu to regiono teisėsaugos tarnybose, nurodė, kad žuvo penki policininkai, o dar keli buvo sužeisti.

Vidaus reikalų ministerija šios informacijos kol kas nekomentavo.

Nacionalinis antiteroristinis komitetas nurodė, kad grupė užpuolikų atakavo eismo kontrolės postą Grozne ketvirtadienį paryčiais, o vėliau šturmavo vietos žiniasklaidos pastatą, vadinamą Spaudos rūmais.

Šiuo metu kovotojai yra užblokuoti pastato viduje policijos ir saugumo pajėgų, pridūrė komitetas.

Spalį Grozne penki policininkai žuvo, o dar 12 buvo sužeisti, kai jie užkirto kelią vienam jaunam mirtininkui sprogdintojui surengti išpuolį vienoje koncertų salėje, kurioje tūkstančiai žmonių buvo susirinkę vienos vietos šventės proga.

Tas sprogimas, nutraukęs gana ramų laikotarpį regione, sukėlė susirūpinimą, kad vėl atsinaujins smurtas Šiaurės Kaukaze, kur Kremlius per pastaruosius du dešimtmečius dukart kariavo su separatistais.

Spalio 7-ąją, minint V.Putino 62-ąjį gimtadienį, daugiau negu 100 tūkst. žmonių, vilkinčių Rusijos vėliavos spalvų drabužius, žygiavo Grozne, vadovaujami Kremliaus palaikomo Čečėnijos prezidento Ramzano Kadyrovo, kuris nešė Rusijos vadovo portretą.

Apie 1,1 tūkst. svečių, tarp jų aukšto rango pareigūnų ir įstatymų leidėjų, klausysis V.Putino metinio pranešimo, kuriame tikriausiai bus išdėstyti Kremliaus politiniai ir ekonominiai prioritetai, kai padėtį temdo konfrontacija su Vakarų šalimis dėl krizės Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (229)