Pasak pareigūnų, pastarosiomis dienomis per protestus buvo sužeisti 20–30 žmonių, padegta kažkiek automobilių. Policija vaikė demonstrantus ašarinėmis dujomis, regione buvo papildomai dislokuota keli tūkstančiai karių.

Premjeras Narendra Modi stengėsi raminti situaciją tviterio žinutėmis, bet daugelis šalies šiaurės rytų regione jų nė negalėjo perskaityti, nes Tripuros valstijoje ir dalyje Asamo valstijos buvo išjungtas mobilusis interneto ryšys.

Pagal Indijos parlamento aukštųjų rūmų trečiadienį priimtą ir prieštaringai vertinamą Pilietybės pataisos įstatymą (Citizenship Amendment, CAB) leidžiama paspartinta procedūra suteikti pilietybę neteisėtiems imigrantams, iki 2015 metų atvykusiems į Indiją iš trijų kaimyninių šalių, bet tik tuo atveju, jeigu jie nėra musulmonai.

Islamo organizacijos, opozicija, žmogaus teisių grupės ir kiti šį žingsnį laiko dalimi N. Modi palaikomos hinduistų nacionalistų programos, kuria esą siekiama marginalizuoti Indijoje gyvenančius 200 mln. musulmonų, bet vyriausybės vadovas tokius kaltinimus atmeta.

Siūlomi pokyčiai kelia nerimą ne vien musulmonams. Šalies šiaurės rytiniuose regionuose gyventojai yra nepatenkinti hinduistų antplūdžiu iš kaimyninio Bangladešo, imigrantams tikintis gauti Indijos pilietybę pagal naująjį įstatymą.

„Noriu patikinti brolius ir seseris Asame, kad jiems nereikia dėl nieko nerimauti priėmus #CAB“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė N. Modi.

Didelėje Asamo dalyje buvo įvesta naktinė komendanto valanda, kurią gyventojai ignoravo. Be mobiliojo interneto ryšio išjungimo dar buvo sustabdytas visas traukinių eismas į Tripurą ir Asamą, atšaukti kai kurie skrydžiai.