Tačiau agentūros vadovas perspėjo, jog vis dar neaišku, kiek žmonių buvo mediniame laive, kuris daug turistų pritraukiančiame Tobos ežere Sumatros saloje apvirto pirmadienio popietę.

Tradicinis medinis laivas galėjo būti eksploatuojamas nelegaliai, be keleivių sąrašų ir bilietų, todėl keleivių skaičių nustatyti sunku. Oficialūs duomenys buvo nuolat keičiami.

Iš pradžių Nacionalinė stichinių nelaimių padarinių likvidavimo agentūra pranešė, kad laivas plukdė apie 80 žmonių ir dešimtis motociklų, nors jame buvo tik 43 vietos keleiviams.

Kol kas rasti keturi skenduoliai, buvo išgelbėta 18 žmonių, nurodė agentūra.

Iki trečiadienio oficialus dingusiųjų skaičius buvo padidintas kelis kartus ir dabar skelbiama apie 192 dingusius keleivius.

Pareigūnai skaičių nustatė remdamiesi šeimų pranešimais apie dingusius giminaičius, galėjusius būti nuskendusiame laive, bet jų informaciją sunku patikrinti.

Jei minėtas skaičius bus patvirtintas, incidentas bus tarp daugiausiai aukų pareikalavusių laivybos nelaimių Indonezijoje.

„Daug žmonių pateko į laivą be bilieto, todėl neaišku, kiek buvo keleivių“, – naujienų agentūrai AFP sakė Nacionalinės stichinių nelaimių padarinių likvidavimo agentūros vadovas Muhammadas Syaugi.

Vėliau spaudos konferencijoje jis pridūrė: „Yra daug žmonių, pranešusių apie dingusius giminaičius, bet ar jie buvo tame laive – nežinome.“

Paieška dabar virto palaikų rinkimo operacija, turint omenyje, kad kažkiek žuvusiųjų gali būti įstrigę pačiame nuskendusiame laive.

Valdžia atsiuntė maždaug 400 pareigūnų, taip pat narų ir povandeninių aparatų. Manoma, kad operacija didžiuliame ežere truks mažiausiai savaitę.

Indoneziečių ir užsienio turistų pamėgtas Tobos ežeras yra susidaręs milžiniško ugnikalnio, kaip manoma, paskutinį kartą išsiveržusio prieš dešimtis tūkstančių metų, kalderoje. Jis yra vienas giliausių pasaulio ežerų ir užima maždaug 1 145 kv. km plotą.

Gelbėjimo agentūra sakė planuojanti nuskendusio laivo ieškoti iki 400 m gylio.

Kol kas neaišku, ar tarp laivo keleivių buvo užsieniečių. Taip pat nežinoma tiksli nelaimės priežastis.

Išsigelbėję žmonės pasakojo, kad laivas, plaukdamas pučiant stipriam vėjui ir kylant didelėms bangoms, maždaug pusiaukelėje pradėjo drebėti. Jo kelionė iš salos ežero viduryje į krantą turėjo trukti 40 minučių.

Musulmoniškoje Indonezijoje nuo penktadienio švenčiamas Id al Fitras (Atsigavėjimo šventė). Šiuo laikotarpiu milijonai žmonių išeina atostogų, o Tobos ežeras yra vienas pagrindinių turizmo centrų.