Autobuso avarija Pietų Sumatros provincijoje įvyko pirmadienį prieš vidurnaktį (18 val. Lietuvos) laiku, nurodė policija.

Vietos policijos vadas Dolly Gumara trečiadienį sakė, kad antradienį vakare radus dar vienos aukos kūną bendras žuvusiųjų skaičius išaugo iki 28 žmonių. Pasak jo, aštuoni žuvusieji yra vaikai.

„Atpažinome 27 žuvusias aukas, o šiandien tebėra neatpažintas tik vienas kūnas. Ši auka yra moteris“, – naujienų agentūrai AFP trečiadienį sakė D. Gumara.

Vietos gelbėtojų brigada ištraukė mažiausiai 13 gyvų likusių žmonių, bet paieškos tęsiamos, nes tikėtina, kad upės srovė dalį kūnų nunešė tolyn.

Nelaimė įvyko atokioje kalnuotoje vietovėje netoli Pagaralamo miesto, o tai apsunkino paieškas.

Į Pagaralamą važiavusio autobuso keleivių sąraše įrašyti tik 27 žmonės, bet kai kurie gyvi likę keleiviai pasakojo policijai, kad transporto priemonėje buvo apie 50 žmonių.

„Tikėtina, kad bus daugiau aukų, todėl tęsiame paieškas“, – trečiadienį sakė vietos gelbėtojų komandos atstovas, vardu Taufanas.

Šioje Pietryčių Azijos salų valstybėje daugelis transporto priemonių yra pasenusios ir prastai prižiūrimos, o kelių eismo taisyklės dažnai pažeidinėjamos, todėl avaringumas yra didelis.